شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر بر توانمندسازی کارکنان با استفاده از تکنیک ترکیبی از تحلیل سلسله مراتبی داده ها و تاپسیس (مورد مطالعه: بانک قوامین شعب استان خوزستان)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات مدیریت و کارآفرینی، دوره: 8، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_SME-8-2_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 112
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد همتی

هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی

رسول کرمی

کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی دانشگاه آزاد اسلامی

چکیده

بی شک نیروی انسانی بزرگترین سرمایه هر سازمانی است و بهبود و بهسازی نیروی انسانی به منظور افزایش بهره وری سازمان همواره مدنظر هر سازمان انتفاعی و غیر انتفاعی است. سازمان ها برای مقابله با تهدیدهای محیطی و استفاده از فرصت های احتمالی ، ناچارند که ظرفیت ها و توانمندی های درونی خود را شناخته، نقاط ضعف را ترمیم و نقاط قوت خود را تقویت کنند. نتایج توانمندسازی کارکنان می توان به بهبود رضایت شغلی و رضایت مشتری اشره کرد. طی سال های اخیر تغییر و تحولات زیادی در عرصه سیستم بانکی کشور رخ داده است. رقابت میان بانک ها روز به روز تنگ تر می شود و بانک های دولتی و تعداد زیادی بانک خصوصی و موسسات اعتباری هر یک تلاش می کنند تا سهم بیشتری از بازار را بدست آورند. هدف کلی این پژوهش شناسایی عوامل موثر بر توانمند سازی کارکنان و رتبه بندی این عوامل می باشد. بنابرین با استفاده از مطالعه کتابخانه ای عوامل و شاخص ها اولیه تاثیر گذار بر توانمند سازی را شناسایی کردیم سپس با استفاده از روش دلفی شاخص های بیشتری توسط خبرگان شناسایی کردیم که شامل سه عامل مدیریتی، سازمانی و فردی و ۱۰ شاخص مختلف. با استفاده از روش AHP شاخص ها و عوامل را رتبه بندی کردیم که مهمترین عامل، عامل مدیریتی و مهمترین شاخص، شاخص نفویض اختیار به دست آمد. همچنین با استفاده از تاپسیس و وزن به دست آمده از AHP برای شاخص ها؛ شعب بانک قوامین خوزستان را بر اساس شاخص ها رتبه بندی کردیم. نتایح به دست آمده نشان دادکه شعبه شهید چمران اهواز رتبه اول در توانمند سازی کارکنان را دارد.

کلیدواژه ها

توانمندسازی کارکنان، تحلیل سلسله مراتبی داده، تاپسیس.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.