بررسی نوآوری های مرتبط با حقوق محکوم علیه در مرحله اجرای احکام در قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات علوم سیاسی، حقوق و فقه، دوره: 8، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_PSLJ-8-2_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 243
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسلم محمدیان

کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات تهران، وکیل پایه یک دادگستری

امین ساکی

کارشناسی ارشد حقوق خصوصی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد

چکیده

اجرای احکام، آخرین مرحله دادرسی های کیفری است اگر گفته شود که دادرسی های کیفری فقط برای تحقق بخشیدن به این مرحله صورت می گیرد، سخنی نادرست نخواهد بود در حقیقت هدف از رسیدگی های کیفری این است که در صورت احراز وقوع جرم و صحت انتساب آن و محقق بودن مسئولیت کیفری متهم، مجازات و یا اقدامات تامینی و تربیتی درباره او به موقع اجرا گذاشته شود؛ تا در جامعه هیچ بزهکاری کیفر ندیده و اصلاح نشده باقی نماند. در حقیقت، اجرای حکم مرحله بهره برداری از دادرسی های کیفری بوده و عدم اعمال مجازات و یا اقدامات تامینی و تربیتی درست نقطه مخالف آن است؛ زیرا نتایج و ثمره های دادرسی کیفری را از بین می برد.از مهمترین نوآوری های قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ را می توان، تاسیس معاونت اجرای احکام کیفری، اجرای حکم نسبت زنان، تعویق اجرای حکم، جایگزینی حبس، درخواست عفو و اجرای جرایم مشمول نظام نیمه آزادی و آزادی تحت سامانه الکترونیک را نام برد.

کلیدواژه ها

حقوق متهم، اجرای احکام،نوآوری، حقوق متهم

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.