تحلیل و بررسی تغییرات ضریب میرایی در ارتعاشات پمپ های الکتریکی درون چاهی (ESP) نفت و گاز و تغییر عملکرد آن

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه رهیافتی در مدیریت نفت و گاز، دوره: 2، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_OGM-2-3_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 82
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی مکوندی

کارشناسی ارشد مکانیک دانشگاه جامی فولاد شهر

چکیده

در این مقاله پمپ های الکتریکی درون چاه های نفت و گاز که مورد استفاده برای تولید نفت و گاز می باشند مورد بررسی قرار می گیرد. در ابتدا به معرفی پمپ های الکتریکی درون چاه پرداخته می شود سپس مدل فیزیکی یک پمپ را طراحی کرده و آنالیز مربوطه انجام می گیرد. از آنجاییکه این گونه پمپ ها در صنایع نفت و گاز بسیار مورد توجه می باشند بنابراین ساخت، آنالیز و نتیجه گیری از نحوه کارکرد این نوع پمپ ها از اهمیت قابل توجهی برخوردار می باشد. این پژوهش پس از معرفی پمپ های درون چاهی توسط نرم افزار MATLAB برنامه نویسی می شود و آنالیز ارتعاشاتی اجزای مکانیکی سیستم را مورد تحلیل قرار می دهد. بدین منظور مدل (ESP String) را با ۳ دیسک صلب شبیه سازی کرده و توسط اجزای فنری و میرایی به صورت پشت سرهم متصل می شوند. ابتدا معادلات حرکت سیستم را به دست آورده و پس از حل توسط نرم افزارMATLAB، تحلیل کرده و نتایج بصورت نمودارهای ارتعاشی استخراج می شوند.

کلیدواژه ها

پمپ های الکتریکی درون چاهی نفت و گاز، ارتعاشات، ضریب میرایی، نفت و گاز، تولید نفت، ازدیاد برداشت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.