بررسی تاثیر سوادهای چندگانه (رسانه ای، زیست محیطی و سلامت) بر بالندگی و رشد حرفه ای معلمان تربیت بدنی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مجله مطالعات روانشناسی و علوم تربیتی، دوره: 5، شماره: 47
  • کد COI اختصاصی: JR_JRPE-5-47_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 125
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه رحمانی بلداجی

کارشناسی ارشد برنامه ریزی درسی

رضا کیانی

کارشناس مکانیک

مسیح موسوی

کارشناس جغرافیا

حبیب جلیل پیران

کارشناس ادبیات

سید سامان موسوی

کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی

چکیده

این پژوهش با هدف بررسی تاثیر سوادهای چندگانه (رسانه ای، زیست محیطی و سلامت) بر بالندگی و رشد حرفه ای معلمان در دوران اپیدمی کوید ۱۹ انجام شد. درعصرحاضر، لازمه موفقیت آموزش وپرورش در جوامع مختلف، توسعه حرفه ای و افزایش دانش و مهارت معلمان است. ازاین رو در دهه گذشته، اثربخشی مدارس قبل از هرچیز ناشی از توسعه حرفه ای معلمان بوده است، زیرا کیفیت تعلیم و تربیت بستگی به کیفیت عملکرد معلمان دارد و برنامه های درسی در دستان معلم توانمند، بالنده و معتقد، جان می گیرد و معنا پیدا می کند. در واقع معلم، اساسی ترین عامل برای ایجاد موقعیت مطلوب در تحقق هدف های آموزشی است و پیشرفت هر جامعه مرهون توان آموزشی معلمان آن جامعه است و دستیابی به اهداف نظام آموزش و پرورش بدون وجود معلمانی برخوردار از توانمندی ها و شایستگی های حرفه ای میسرنمی شود. ضرورت ایفای نقش موثر برای معلمان از این واقعیت ناشی می شود که آن ها به عنوان مجریان برنامه های درسی در ردیف اول قراردارند و بدون اجرای برنامه های درسی نمی توان به مطلوب بودن یا نامطلوب بودن آن ها پی برد. تلاش درجهت تغییر و نوآوری درحوزه برنامه درسی، به دست معلمان با صلاحیت و توانمند به ثمر می نشیند. برنامه های تربیت حرفه ای به منزله ی راهبردی مهم در جهت بهبود کیفیت تدریس و پیشرفت دانش آموزان قلمداد می شوند. شواهد فراوان حکایت از این حقیقت دارد که رویکرد های متمرکز و کوتاه مدت در زمینه رشد حرفه ای، در فراهم آوردن موجبات ایجاد تغییرمعنادار در عملکرد معلم در کلاس درس، قرین موفقیت نبوده اند. لذا تمرکززدایی از برنامه های آموزش معلمان و تدارک فرصت های یادگیری مبتنی بر بافت و مدرسه بنیان، به منظور رشدحرفه ای پایدار، یک ضرورت اساسی است.

کلیدواژه ها

سوادهای رسانه ای، زیست محیطی و سلامت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.