بررسی میزان شیوع سندرم تخمدان پلی کیستیک در زنان ایرانی: مطالعه مروری و متاآنالیز

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: مجله زنان، مامایی و نازایی ایران، دوره: 17، شماره: 115
  • کد COI اختصاصی: JR_IJOGI-17-115_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 206
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه سایه میری

کارشناسی ارشد بیوشیمی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران.

فائزه کیانی

کارشناسی ارشد بیوشیمی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران.

کوروش سایه میری

دانشیار گروه آمار زیستی، مرکز تحقیقات پیشگیری از آسیب های روانی اجتماعی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران.

فرج اله ملکی

دانشجوی دکتری پژوهشی گروه بیوشیمی بالینی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران.

محمد احمدی

دانشجوی دکتری بیوشیمی، گروه بیوشیمی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه پیام نور تهران شرق، تهران، ایران.

معصومه شوهانی

دانشجوی دکتری پرستاری، گروه پرستاری، دانشکده پرستاری و مامائی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران.

چکیده

مقدمه: سندرم تخمدان پلی کیستیک، شایع ترین اختلال اندوکرین زنان در سنین باروری و شایع ترین علت ناباروری ناشی از عدم تخمک گذاری است. اطلاعات محدودی در مورد میزان شیوع سندرم تخمدان پلی کیستیک در سطح جامعه وجود دارد. ناهمگونی معیارهای تشخیصی و فقدان توافق بین المللی برای هر یک از معیارهای تشخیصی، مقایسه داده های موجود را دشوار کرده است. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان شیوع سندرم تخمدان پلی کیستیک در ایران به روش متاآنالیز انجام شد.   روش کار: با جستجو در بانکهای اطلاعاتی جهاد دانشگاهی SID، Magiran، MedLib،Google Scholar ،IranMedex، ISI، PubMed و Scopus، ۳۰ مقاله که طی سال های ۱۳۷۵ تا۱۳۹۰ در ایران انجام شده بود استخراج و داده های آن ها با استفاده از روش متاآنالیز و مدل اثرات تصادفی تحلیل شد. ناهمگنی مطالعات با استفاده از شاخص I۲ بررسی شد. داده ها با نرم افزار R و STATA  (نسخه ۲/۱۱) آنالیز شدند.   یافته ها: کل حجم نمونه مورد بررسی ۱۹۲۲۶ نفر با گروه سنی ۵۴-۱۰ سال بود. شیوع سندرم تخمدان پلی کیستیک در ایران بر اساس معیار NIH ۸/۶% (با فاصله اطمینان ۹۵%: ۸/۵-۴/۱۱)، بر اساس معیار روتردام ۵/۱۹% (با فاصله اطمینان ۹۵%: ۲/۲۴-۸/۱۴) و بر اساس روش های سونوگرافی ۴/۴۱% (فاصله اطمینان ۹۵%: ۵/۶۸-۴/۱۴) برآورد شد.   نتیجه گیری: شیوع سندرم تخمدان پلی کیستیک در ایران نسبتا بالا نمی باشد، اما با توجه به بار سنگین و تاثیر قابل توجه آن در باروری و بهداشت عمومی زنان ایرانی، مسئولان بهداشتی و درمانی کشور باید برنامه ریزی هایی را در جهت کاهش این اختلال در جامعه ارائه کنند.

کلیدواژه ها

زنان, سندرم تخمدان پلی کیستیک, شیوع, متا آنالیز

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.