مقایسه اثرات درمانی انسولین و گلی بن کلامید در دیابت بارداری

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: مجله زنان، مامایی و نازایی ایران، دوره: 17، شماره: 124
  • کد COI اختصاصی: JR_IJOGI-17-124_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 121
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم زنگنه

استادیار گروه زنان و مامایی، مرکز تحقیقات حاملگی پرخطر، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران.

فیروزه ویسی

استادیار گروه زنان و مامایی، مرکز تحقیقات حاملگی پرخطر، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران.

بهزاد ابراهیمی

بورد تخصصی بیهوشی، گروه بیهوشی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران.

نگین رضاوند

استادیار گروه زنان و مامایی، مرکز تحقیقات حاملگی پرخطر، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران.

چکیده

مقدمه: زنان مبتلا به دیابت بارداری، به دلیل نگرانی در مورد بروز ناهنجاری در جنین و نیز هیپوگلیسمی نوزادان به ندرت با سولفونیل اوره ها درمان می شوند. اطلاعات اندکی در مورد تاثیر این داروها در این گروه از زنان وجود دارد. مطالعه حاضر با هدف مقایسه اثرات درمانی گلی بن کلامید و انسولین در درمان دیابت بارداری انجام شد. روش کار: این مطالعه کارآزمایی بالینی مداخله گر در سال ۹۰-۱۳۸۹ بر روی ۹۰ زن مبتلا به دیابت بارداری که نیاز به درمان داشتند انجام شد. زنان به طور تصادفی تحت درمان با گلی بن کلامید و یا انسولین قرار گرفتند. انسولین زیر جلدی ۲۰ واحد ۲ بار در روز تجویز شد و در صورت نیاز، به صورت هفتگی افزایش یافت. در گروه دیگر ۵/۲ میلی گرم گلی بن کلامید خوراکی، یک بار در روز شروع شد و در صورت نیاز هفتگی تا حداکثر دوز ۲۰ میلی گرم افزایش یافت. هدف درمان، قند خون ناشتای ۹۰-۶۰ و پس از غذای کمتر از ۱۲۰ میلی گرم در دسی لیتر بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS (نسخه ۱۶) و آزمون های کای دو، تست دقیق فیشر، تی مستقل و من ویتنی انجام شد. میزان p کمتر از ۰۵/۰ معنی دار در نظر گرفته شد. یافته ها: تنها یکی از زنان در گروه گلی بن کلامید جهت کنترل قند خون نیازمند دریافت انسولین شد. دو گروه گلی بن کلامید و انسولین از نظر درصد نوزادان مبتلا به ماکروزومی (۶۴۹/۰)، اولیگوهیدروآمینوس (۳۰۴/۰)، پلی سیتمی (۳۰۴/۰)، هیپوگلسیمی (۳۲۵/۰)، پلی هیدروآمینوس (۷۷۸/۰) و سایر عوارض نوزادی تفاوت معنی داری نداشتند. نتیجه گیری: گلی بن کلامید در درمان دیابت بارداری دارای اثربخشی معادل درمان با انسولین می باشد.

کلیدواژه ها

انسولین, دیابت بارداری, گلی بن کلامید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.