ارتباط افسردگی و اضطراب با شدت و طول مدت درد پستان دوره ای در زنان
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: مجله زنان، مامایی و نازایی ایران، دوره: 18، شماره: 179
- کد COI اختصاصی: JR_IJOGI-18-179_001
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 308
نویسندگان
استادیار گروه مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران.
کارشناس ارشد مامایی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران.
کارشناس ارشد مامایی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران.
دانشجوی دکترای اپیدمیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
چکیده
مقدمه: درد پستان یکی از شایع ترین ناراحتی های پستان است. با توجه به کمبود مطالعات در زمینه علت شناسی درد دوره ای پستان و اتیولوژی ناشناخته این اختلال، مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط افسردگی و اضطراب با شدت و طول مدت درد پستان دوره ای در زنان انجام شد. روش کار: این مطالعه مقطعی در سال های ۹۴-۱۳۹۳ بر روی ۳۲۲ زن ۴۵-۱۸ ساله مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهرستان تبریز انجام شد. از پرسشنامه های مشخصات فردی - اجتماعی، مقیاس ارزیابی شدت درد و مقیاس اضطراب و افسردگی بیمارستانی برای جمع آوری داده ها استفاده شد. برای برآورد میزان تاثیر هر یک از متغیرهای مستقل (افسردگی، اضطراب و مشخصات فردی- اجتماعی) بر متغیر وابسته (شدت درد پستان) از مدل خطی عمومی استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه ۲۱) و آزمون های پیرسون، تی مستقل و آنالیز واریانس یک طرفه انجام گرفت. میزان p کمتر از ۰۵/۰ معنی دار در نظر گرفته شد. یافته ها: بر اساس نتایج آزمون های دو متغیره، بین طول و شدت ماستالژی با نمره اضطراب و افسردگی ارتباط معنی دار آماری وجود داشت (۰۵/۰> p). بر اساس مدل خطی عمومی، نمره اضطراب و افسردگی جزء پیش گویی کننده های شدت درد پستان بودند. نتیجه گیری: اضطراب و افسردگی از عوامل موثر بر شدت و طول مدت درد پستان دوره ای است، لذا گنجاندن حمایت های روانی عاطفی برای کاهش سطح اضطراب و افسردگی باید جزء پروتکل درمانی در این زمینه باشد.کلیدواژه ها
اضطراب, افسردگی, درد پستان دورهایاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.