تاثیر تمرینات مقاومتی همراه با مصرف کلسیم بر سطح هورمون آنتی مولرین و برخی از شاخص های متابولیکی مبتلایان به سندرم تخمدان پلی کیستیک

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: مجله زنان، مامایی و نازایی ایران، دوره: 18، شماره: 180
  • کد COI اختصاصی: JR_IJOGI-18-180_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 96
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس صارمی

دانشیار گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه اراک، اراک، ایران.

محدثه سادات یعقوبی

کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه اراک، اراک، ایران.

چکیده

مقدمه: سندرم تخمدان پلی کیستیک یکی از متداول ترین اختلالات هورمونی در زنان سنین باروری است. در بسیاری از موارد این بیماری با ناباروری و خطر افزایش سندرم متابولیک همراه است. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر هشت هفته تمرین مقاومتی و مکمل کلسیم بر سطح سرمی هورمون آنتی مولرین و شاخص های متابولیکی در زنان مبتلا به PCOS انجام شد.  روش کار: این مطالعه نیمهتجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون بر روی ۳۰ زن مبتلا به PCOS که در سال ۱۳۹۳ به یکی ازمراکز درمانی بیماری های زنان شهر اراک مراجعه کرده بودند، انجام شد. افراد به طور تصادفی به سه گروه ۱۰ نفره تمرین مقاومتی و دارونما، تمرین مقاومتی و مصرف مکمل کلسیم (۱۰۰۰ میلی گرم در روز) و کنترل تقسیم شدند. برنامه تمرین مقاومتی شامل سه جلسه در هفته و برای مدت ۸ هفته بود و هر جلسه تمرین شامل ۱ تا ۲ نوبت ۵ تا ۲۰ تکراری با شدت ۴۰ تا ۶۰ درصد یک تکرار بیشینه بود. سطوح سرمی هورمون آنتی مولرین و شاخص های متابولیکی، قبل و بعد از دوره تمرین ارزیابی شد. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه ۱۸) و آزمون های تحلیل واریانس دو طرفه و تحلیل کوواریانس تجزیه و تحلیل شدند. میزان p کمتر از ۰۵/۰ معنی دار در نظر گرفته شد. یافته ها: بعد از ۸ هفته تمرین مقاومتی کلسترول تام، تری گلسیرید، LDL-c و شاخص مقاومت به انسولین به طور معنی دار کاهش یافت (۰۵/۰p< ). تحلیل داده ها نشان داد که مکمل دهی کلسیم همراه با تمرین مقاومتی منجر به بهبود بیشتر در شاخص های متابولیکی و سطح سرمی AMH می شود (۰۵/۰p< ). نتیجه گیری: تمرین مقاومتی به همراه مکمل کلسیم در طی دو ماه می تواند اثرات مطلوبی بر شاخص های متابولیکی و ذخیره تخمدانی در زنان مبتلا به PCOS داشته باشد.

کلیدواژه ها

تمرین مقاومتی, سندرم تخمدان پلی کیستیک, شاخص های متابولیکی, کلسیم, هورمون آنتی مولرین

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.