CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

نیازهای آموزشی واقعی و درک شده ماماها در مورد پیشگیری از انتقال مادری- کودکی ایدز (بیمارستان های آموزشی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ۱۳۹۴)

عنوان مقاله: نیازهای آموزشی واقعی و درک شده ماماها در مورد پیشگیری از انتقال مادری- کودکی ایدز (بیمارستان های آموزشی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ۱۳۹۴)
شناسه ملی مقاله: JR_IJOGI-19-21_002
منتشر شده در در سال 1395
مشخصات نویسندگان مقاله:

نرجس بحری - دانشجوی دکترای بهداشت باروری، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
امین بجدی - استادیار گروه بیماری های عفونی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
رباب لطیف نژاد رودسری - دانشیار گروه مامایی، مرکز تحقیقات ایمنی بیمار، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
خدیجه میرزایی - دانشیار گروه مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
حبیب الله اسماعیلی - استاد گروه آمار زیستی، مرکز تحقیقات نوزادن، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
منا لرکی - کارشناس ارشد مامایی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.

خلاصه مقاله:
مقدمه: انتقال مادری- کودکی ایدز یکی از مهم ترین راه های انتقال این بیماری است و آگاهی کافی و عملکرد مناسب ماماها می تواند نقش مهمی در کاهش آن داشته باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین نیازهای آموزشی ماماها در مورد پیشگیری از انتقال مادری- کودکی ایدز انجام شد. روش کار: این مطالعه مقطعی در سال ۱۳۹۴ بر روی ۱۳۳ نفر از ماماهای شاغل در بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد. افراد سه پرسشنامه متغیرهای فردی، پرسشنامه نیازهای درک شده و پرسشنامه نیازهای واقعی در مورد انتقال مادری- کودکی ایدز را تکمیل کردند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه ۱۶) و آزمون های مک نیمار، کای اسکوئر و مدل خطی عمومی انجام شد. میزان p کمتر از ۰۵/۰ معنی دار در نظر گرفته شد. یافته ها: نیازهای آموزشی درک شده (۹/۶۳% ماماها) و نیازهای آموزشی واقعی اکثر مشارکت کنندگان (۲/۸۷% ماماها) در سطح زیاد بود و تفاوت معنی داری بین آن ها مشاهده شد (۰۰۰۱/۰>p). بیش ترین نیاز آموزشی درک شده در دو حیطه تشخیص و درمان ایدز و کمترین آن در حیطه فیزیوپاتولوژی بیماری بود (۰۰۱/۰>p). بیش ترین نیاز آموزشی واقعی در حیطه راه های انتقال و کمترین نیاز در حیطه درمان و پیگیری بود (۰۰۱/۰>p). نتیجه گیری: نیازهای آموزشی درک شده و واقعی در مورد پیشگیری از انتقال مادر- کودکی ایدز در اکثر ماماها زیاد است. پیشنهاد می شود که این موضوع مهم در برنامه های آموزش مدون ماماها مورد توجه قرار گیرد.

کلمات کلیدی:
ایدز, پیشگیری از انتقال مادر- کودکی ایدز, نیاز آموزشی درک شده, نیاز آموزشی واقعی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1728082/