تاثیر تمرینات ورزشی ثبات مرکزی بر لوردوز و کمردرد بعد از زایمان در زنان نخست زا

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: مجله زنان، مامایی و نازایی ایران، دوره: 20، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_IJOGI-20-3_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 95
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فوزیه زاهدپور

دانشجوی کارشناسی ارشد تربیت بدنی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه حکیم سبزواری، سبزوار، ایران.

محمدرضا محمدی

استادیار گروه آسیب شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه حکیم سبزواری، سبزوار، ایران.

محسن دماوندی

دانشیار گروه بیومکانیک ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه حکیم سبزواری، سبزوار، ایران.

ژیلا آگاه

استادیار گروه زنان، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، سبزوار، ایران.

چکیده

مقدمه: بارداری و زایمان به عنوان یک روند طبیعی در مقاطعی از زندگی زنان، با تغییرات روحی و جسمی همراه می باشد. کمردرد دوران بارداری که ممکن است تا ۶ ماه پس از زایمان باقی بماند، وابسته به علل متعددی از جمله ضعف عضلانی و برطرف نشدن لوردوز کمری است. لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر تمرینات ثبات مرکزی بر لوردوز کمری و کمردرد بعد از زایمان انجام شد. روش کار: این مطالعه مداخله­ای نیمه ­تجربی در نیمه دوم سال ۱۳۹۴ بر روی ۳۲ زن نخست زای مراجعه کننده به بیمارستان شهیدان مبینی و بانوانی شهرستان سبزوار انجام شد. افراد در دو گروه ۱۶ نفره تمرین و کنترل قرار گرفتند. گروه تمرینی به مدت ۸ هفته (۳ جلسه در هفته) به اجرای تمرینات ثبات مرکزی پرداختند. گروه کنترل در این مدت هیچ­گونه تمرین ورزشی انجام ندادند. پس از اتمام دوره ۸ هفته ای، زاویه لوردوز کمری و شدت کمردرد آنان محاسبه شد. تجزیه و تحلیل آماری داده ها با استفاده از  نرم­افزار آماری SPSS (نسخه ۲۰) و آزمون‎های تی زوجی و تی وابسته انجام شد. میزان p کمتر از ۰۵/۰ معنی‎دار در نظر گرفته شد. یافته ها: در این مطالعه تمرینات ثبات مرکزی باعث کاهش معنی­دار زاویه لوردوز کمری (۰۳۴/۰=p) و کاهش شدت کمردرد شد (۰۰۳/۰=p). نتیجه­گیری: تمرینات ثبات مرکزی روش مناسبی برای اصلاح ناهنجاری لوردوز کمری و بهبود کمردرد بعد از زایمان است.

کلیدواژه ها

تمرین بعد از زایمان, ثبات مرکزی, کمردرد, لوردوز, زنان نخست زا

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.