بررسی مقایسه ای علائم اختلال استرسی پس از ضایعه روانی و پیامدهای منفی زندگی در زنان باردار مبتلا و غیر مبتلا به استفراغ بدخیم دوران بارداری

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: مجله زنان، مامایی و نازایی ایران، دوره: 20، شماره: 8
  • کد COI اختصاصی: JR_IJOGI-20-8_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 88
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هایده هاشمی زاده

مربی گروه پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران.

روشنک نوری دولویی

مربی گروه مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی ، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران.

چکیده

مقدمه: استفراغ بدخیم بارداری معمولا با استرس­های شدید فیزیکی و روحی روانی همراه است. این نوع استفراغ می­تواند با عوارض و کاهش کیفیت زندگی توام گردد. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی سندرم اختلال استرسی پس از ضایعه روانی در مادران باردار مبتلا و غیر مبتلا به استفراغ بدخیم دوران بارداری انجام شد. روش کار: این مطالعه تحلیلی و مورد - شاهدی در سال ۹۴-۱۳۹۳ بر روی ۳۵۰ مادر باردار مبتلا به استفراغ بدخیم بارداری و ۳۵۰ مادر باردار غیر مبتلا به استفراغ بدخیم بارداری مراجعه کننده به درمانگاه ها و بیمارستان های تامین اجتماعی مشهد انجام شد. جمع آوری اطلاعات از طریق مصاحبه با مادران و تکمیل پرسشنامه­های استاندارد IES۱۵ و PTSS۱۰ و ارزیابی پیامدهای منفی زندگی صورت گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه ۲۰) و آزمون های آماری تی مستقل، مربع کای، آزمون دقیق فیشر و من ویتنی یو انجام شد. میزان p کمتر از ۰۵/۰ معنی دار در نظر گرفته شد. یافته­ها: میانگین نمره اختلال استرسی پس از ضایعه روانی تهوع و استفراغ در دو گروه مورد و شاهد به ترتیب ۴±۱۳۸ و ۳±۲۸  بود که بر اساس آزمون تی مستقل اختلاف آماری معناداری داشت (۰۰۱/۰> p). تفاوت معناداری در پیامدهای منفی زندگی خصوصا در زمینه اقتصادی، زناشویی، حرفه ای و همچنین سلامت فیزیکی و روانی در گروه مورد و شاهد وجود داشت (۰۵/۰p< ). نتیجه گیری: مادران باردار مبتلا به تهوع و استفراغ بدخیم بارداری خطر بیشتری جهت ابتلاء به اختلال استرسی پس از ضایعه روانی و پیامدهای منفی زندگی دارند، لذا مدیریت و کنترل مناسب این بیماران امری ضروری به نظر می­رسد.

کلیدواژه ها

بارداری, تهوع, سندرم اختلال استرسی پس از تروما

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.