بررسی تاثیر تحریک ویبروآکوستیک و نور بر تستهای ارزیابی سلامت جنین: یک مطالعه مروری

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله زنان، مامایی و نازایی ایران، دوره: 21، شماره: 0
  • کد COI اختصاصی: JR_IJOGI-21-0_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 38
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهلا بختیاری نسب

دانشجوی کارشناسی ارشد مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی، مشهد، ایران.

ناهید گلمکانی

استادیار گروه مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.

چکیده

مقدمه: یکی از اجزای اساسی مراقبت­های دوران بارداری، ارزیابی سلامت جنین می­باشد که آزمون­های متفاوتی در این زمینه وجود دارد. به تازگی در برخی مطالعات تحریک با ویبروآکوستیک و نور هالوژن نیز به عنوان تست ارزیابی سلامت جنین بررسی شده است؛ مطالعه مروری حاضر با هدف جمع بندی مطالعات سال­های اخیر در زمینه تاثیر تحریک با ویبروآکوستیک و نور هالوژن بر جنین انجام شد. روش کار: در این مطالعه مروری به منظور دستیابی به مستندات داخلی و خارجی مرتبط، جستجوی گسترده از پایگاه­های اطلاعاتی داخلی magirin، Irandoc،SID ،  Google scholarو پایگاه­های اطلاعاتیScopus ، PubMed و  science directصورت گرفت. جستجوی مقالات با استفاده ازکلیدواژه­های فارسی نور هالوژن، ویبروآکوستیک و کلیدواژه­های انگلیسی: haloge light و Vibroacoustic از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۷ صورت گرفت و مقالاتی که در ارزیابی، بیشترین تشابه را با عنوان مطالعه مروری داشتند، وارد مطالعه شده و نتایج گزارش شد. یافته ها: در نهایت ۱۵ مقاله که تاثیر تحریک با نور هالوژن و ویبروآکوستیک را بررسی کردند، وارد مطالعه شدند که بین ضربان قلب جنین، تست­های ارزیابی سلامت جنین و تحریک با ویبروآکوستیک و نور هالوژن ارتباط وجود داشت (۰۵/۰p< ). نتیجه گیری: به طور کلی با توجه به نتایج اغلب مطالعات بررسی شده، بین تاثیر تحریک با ویبروآکوستیک و نور هالوژن و تست­های سلامت و حرکات جنین ارتباط وجود دارد و با توجه به اینکه تحریک با ویبروآکوستیک و نور هالوژن باعث کاهش موارد غیرواکنشی ضربان قلب جنین می­شوند، لذا از این ابزار می­توان در مراکز ارزیابی سلامت مادر به صورت ایمن و موثر جهت بهبود NST جنین استفاده نمود.

کلیدواژه ها

تست­های ارزیابی سلامت جنین, نور هالوژن, ویبروآکوستیک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.