بررسی تاثیر اوریکولوتراپی با سید واکاریا بر اضطراب زنان کاندید کولپوسکوپی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله زنان، مامایی و نازایی ایران، دوره: 21، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IJOGI-21-1_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 60
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ثمانه جویا

دانشجوی کارشناسی ارشد مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.

ناهید گلمکانی

استادیار گروه مامایی، مرکز تحقیقات مراقبت مبتنی بر شواهد، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.

سید رضا مظلوم

مربی گروه پرستاری، مرکز تحقیقات مراقبت مبتنی بر شواهد، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.

حمید عبدی

استادیار گروه طب سنتی چینی، دانشکده طب ایرانی و مکمل، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.

زهره یوسفی

استاد گروه زنان و مامایی، مرکز تحقیقات سلامت زنان، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.

چکیده

مقدمه: اضطراب قبل از کولپوسکوپی، موجب درد و ناراحتی در طی انجام روش می گردد. اوریکولوتراپی ممکن است جهت کاهش اضطراب مفید باشد، لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر اوریکولوتراپی با سید واکاریا بر اضطراب زنان کاندید کولپوسکوپی انجام شد. روش کار: این مطالعه کارآزمایی بالینی یک سو کور در سال ۱۳۹۶ بر روی ۶۱ زن کاندید کولپوسکوپی مراجعه کننده به بیمارستان قائم (عج) مشهد انجام شد. واحد های پژوهش با تخصیص تصادفی در دو گروه قرار گرفتند. در گروه مداخله، از ۳ روز قبل کولپوسکوپی سیدهای واکاریا در نقاط شن من، ریلکسیشن، ترانکولایزر و آندوکرین، در یک گوش نصب و از بیمارن خواسته شد تا هر سید را به مدت ۱ دقیقه، ۳ بار در روز فشار دهند. در گروه پلاسبو چسب بدون سید در نقاط غیر مرتبط با اضطراب چسبانده شد. میزان اضطراب با استفاده از پرسشنامه اشپیل برگر قبل و پس از مداخله (بلافاصله قبل از کولپوسکوپی) ارزیابی شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه ۲۲) و آزمون های تی مستقل، تی زوجی، من ویتنی و ویلکاکسون انجام شد. میزان p کمتر از ۰۵/۰ معنی دار در نظر گرفته شد. یافته ها: پس از مداخله، میانگین نمره اضطراب آشکار در گروه مداخله ۹/۹ ±۵/۴۴ و پلاسبو ۸/۷ ±۲/۴۹ بود و بین دو گروه اختلاف آماری معنی­داری مشاهده شد (۰۴۱/۰=p). همچنین میزان اضطراب پنهان در گروه مداخله ۷۷/۸±۸۰/۴۳ و در گروه پلاسبو ۳۵/۸ ±۹/۴۷ بود که تفاوت آماری معنی داری بین گروه ها وجود داشت (۰۴۹/۰=p). نتیجه گیری: با توجه به کاهش سطح اضطراب پس از مداخله، اوریکولوتراپی به عنوان یک روش مناسب، جهت کاهش اضطراب بیماران کاندید کولپوسکوپی توصیه می گردد.   کلماتکلیدی: اضطراب، اوریکولوتراپی، کولپوسکوپی

کلیدواژه ها

اضطراب, اوریکولوتراپی, کولپوسکوپی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.