گزارش یک مورد متاستاز سرطان اپی تلیال تخمدان به سرویکس

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله زنان، مامایی و نازایی ایران، دوره: 21، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IJOGI-21-2_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 84
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره یوسفی

استاد گروه زنان و مامایی، فلوشیپ انکولوژی زنان، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.

امیرحسین جعفریان

دانشیار گروه پاتولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.

لیلا موسوی سرشت

رزیدنت فلوشیپ انکولوژی زنان، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.

نوشین باباپور

رزیدنت فلوشیپ انکولوژی زنان، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.

لعیا شیرین زاده

رزیدنت فلوشیپ انکولوژی زنان، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.

آزاده شوروی

رزیدنت زنان و مامایی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.

چکیده

مقدمه: سرطان تخمدان، یکی از بدخیمی­های شایع زنان می­باشد و اکثر بیماران به دنبال بروز علائم گوارشی مراجعه می­کنند. انتشار این سرطان اغلب در حفره پریتو ئن صورت می­گیرد، اما به صورت نادر متاستاز به سرویکس نیز گزارش شده است. در این مطالعه یک موردمتاستاز سرطان اپی تلیال تخمدان به سرویکس گزارش شد. معرفی بیمار: خانم ۵۸ ساله با سابقه ۳ نوبت زایمان طبیعی با شکایت خونریزی به دنبال تماس جنسی به درمانگاه انکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال ۱۳۹۵ مراجعه کرد. به دلیل نمای غیرطبیعی سرویکس در معاینه و سپس تایید آن با نمونه برداری کولپوسکوپی با تشخیص سرطان سرویکس در مراحل اولیه (‖ A) تصمیم به جراحی رادیکال شد، اما در لاپاراتومی به دلیل وسعت درگیری داخل شکمی مشابه سرطان تخمدان و عدم امکان جراحی، فقط انجام بیوپسی از امنتوم مقدور بود. پاسخ آسیب شناسی نمونه فوق آدنوکارسینوم پاپیلاری سروز تخمدان بود. در بررسی مجدد نمونه آسیب شناسی سرویکس، متاستاز سرطان تخمدان به سرویکس تایید شد، لذا با تشخیص سرطان تخمدان مرحله پیشرفته، شیمی درمانی (تاکسول-کربوپلاتین) و سپس جراحی مرحله بندی سرطان تخمدان انجام شد و بیمار تحت پیگیری دوره ای سرطان تخمدان قرار گرفت. متاسفانه در مدت کمتر از ۶ ماه با عود سرطان تخمدان در شکم و لگن مراجعه کرد و فعلا تحت شیمی درمانی است. نتیجه گیری: در سرطان تخمدان وقوع متاستاز به سرویکس در زمان تشخیص و حتی در مرحله پیشرفت بیماری غیر معمول است. خونریزی بعد از تماس جنسی به عنوان اولین علامت سرطان تخمدان، یافته نادری است، لذا در بیماران با سرطان سرویکس احتمال متاستاتیک بودن ضایعه از ساختمان­های مجاور را نیز باید در نظر داشت.

کلیدواژه ها

آدنوکارسینوم پیلاری سروز تخمدان, جراحی مرحله بندی سرطان تخمدان, سرطان سرویکس, شیمی درمانی, متاستاز

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.