تاثیر تمرین پیلاتس به همراه مصرف ویتامین E بر برخی شاخص های سندرم متابولیک در دختران نوجوان دارای اضافه وزن
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: مجله زنان، مامایی و نازایی ایران، دوره: 21، شماره: 3
- کد COI اختصاصی: JR_IJOGI-21-3_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 141
نویسندگان
کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزشی، اداره آموزش پرورش شهرستان محلات، محلات، استان مرکزی، ایران.
استادیار گروه فیزیولوژی ورزشی، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد اراک، دانشگاه آزاد اسلامی، اراک، ایران.
دکتری تخصصی فیزیولوژی ورزشی قلب و عروق و تنفس، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد جلفا، دانشگاه آزاد اسلامی، جلفا، ایران.
چکیده
مقدمه: سندرم متابولیک به عنوان یک عامل خطرساز بیماری های قلبی- عروقی و دیابت محسوب می شود و شیوع آن به طور هشدار دهنده ای در حال افزایش است. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر شش هفته تمرین پیلاتس به همراه مصرف ویتامین E بر برخی شاخص های سندرم متابولیک در دختران نوجوان دارای اضافه وزن انجام شد. روش کار: این مطالعه کارآزمایی بالینی سه گروهه شاهد دار در سال ۱۳۹۴ بر روی ۳۰ نفر از دختران ۱۸-۱۵ سال شهرستان محلات (ایران) انجام شد. افراد به طور تصادفی به سه گروه شش هفته پیلاتس، شش هفته پیلاتس + ویتامین E و کنترل تقسیم شدند. تمرینات ۳ روز در هفته و هر بار حداقل ۳۰ دقیقه انجام شد. در مرحله پیش آزمون و پس آزمون شاخص های فیزیولوژیک و آنتروپومتریک و همچنین نیمرخ لیپیدی و گلوکز از طریق اخذ نمونه خون اندازه گیری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه ۲۲) و آزمون های تی زوجی، آنکوا و آزمون تعقیبی بونفرونی انجام شد. میزان p کمتر از ۰۵/۰ معنی دار در نظر گرفته شد. یافته ها: در گروه تمرین پیلاتس+ ویتامین E، مقادیر LDL، HDL و TG تغییر معناداری نداشتند (۰۵/۰≤p)، اما مقادیر کلسترول (۰۲۲/۰=p)، گلوکز (۰۰۱/۰=p) و نسبت کمر به باسن (۰۴۹/۰=p) کاهش معناداری یافت. در گروه تمرین پیلاتس مقادیر LDL (۰۰۱/۰=p)، TG (۰۰۲/۰=p)، کلسترول (۰۱۳/۰=p)، گلوکز (۰۰۱/۰=p) و نسبت دور کمر به باسن (WHR) (۰۰۴/۰=p) کاهش معناداری یافت، اما مقدار HDL تغییر معناداری نداشت (۰۵/۰≤p). در گروه کنترل نیز مقادیر LDL، HDL، TG، کلسترول و WHR تغییر معناداری نداشت (۰۵/۰ ≤p). در مقایسه بین گروه ها، از نظر LDL (۰۱۸/۰=p) و کلسترول (۰۲۴/۰=p) بین گروه تمرین پیلاتس و کنترل تفاوت معناداری وجود داشت. نتیجه گیری: تمرینات منتخب پیلاتس منجر به کنترل نیمرخ چربی، WHR و گلوکز در دختران نوجوان دارای اضافه وزن می شود. از سوی دیگر استفاده از ویتامین E به همراه تمرینات منتخب پیلاتس نیز منجر به تاثیرات مشابهی می گردد و تفاوتی معناداری از این نظر وجود ندارد.کلیدواژه ها
پیلاتس, دختران نوجوان دارای اضافه وزن, ویتامین Eاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.