CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تاثیر لوپوس اریتماتوی سیستمیک بر عملکرد جنسی زنان: یک مطالعه مرور سیستماتیک و متاآنالیز

عنوان مقاله: تاثیر لوپوس اریتماتوی سیستمیک بر عملکرد جنسی زنان: یک مطالعه مرور سیستماتیک و متاآنالیز
شناسه ملی مقاله: JR_IJOGI-21-7_011
منتشر شده در در سال 1397
مشخصات نویسندگان مقاله:

ناهید ملکی ساقونی - دانشجوی دکترای بهداشت باروری، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
حمید حیدریان میری - استادیار گروه آمار و اپیدمیولوژی، مرکز تحقیقات مدیریت و تعیین کننده های اجتماعی سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
فاطمه زهرا کریمی - مرکز تحقیقات مراقبت پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران. استادیار گروه مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
معصومه میرتیموری - دانشیار گروه زنان و مامایی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.

خلاصه مقاله:
مقدمه: لوپوس اریتماتوی سیستمیک یک بیماری التهابی، خودایمنی و مزمن، با درگیری چندارگانی و دوره­های عود و بهبود است که عمدتا زنان را متاثر می­سازد. یکی از مهم ترین چالش­های زنان به لوپوس، اثرات نامطلوب این بیماری بر عملکرد جنسی زنان است. مرور سیستماتیک و متاآنالیز حاضر با هدف بررسی تاثیر لوپوس بر عملکرد جنسی زنان انجام شد. روش کار: در این مطالعه مرور سیستماتیک برای جستجوی مقالات فارسی و انگلیسی پایگاه­های اطلاعاتی PubMed،Magiran ، Scopus، SID، Google scholar با استفاده از کلمات کلیدی انگلیسی Systemic Lupus Erythematosus، Sexual functioning، sexual activity، sexual disorder و کلمات کلیدی فارسی شامل: لوپوس اریتماتوی سیستمیک، عملکرد جنسی، اختلال جنسی، فعالیت جنسی با استفاده از عملگرهای بولین OR و AND در طی سال های ۲۰۰۰ تا دسامبر ۲۰۱۷ جستجو شدند. تحلیل داده­ها با نرم افزار STATA (نسخه ۱/۱۴) انجام شد. جهت بررسی ناهمگنی بین مطالعات از شاخص I۲ و جهت ترکیب داده­ها و انجام متاآنالیز از مدل اثرات تصادفی استفاده شد. یافته ها: در مجموع ۸ مقاله از ۵۱۵ مطالعه مرتبط با تاثیر لوپوس بر عملکرد جنسی زنان استخراج گردید که از این تعداد ۴ مطالعه وارد آنالیز کمی شد. یافته­های مطالعات وارد شده به متاآنالیز نشان داد که بر اساس مدل اثرات تصادفی لوپوس اریتماتوی سیستمیک باعث کاهش عملکرد جنسی زنان می­شود (۰۰۱/۰=p؛ ۲۵/۲-۱۰/۱: CI ۹۵%؛ ۵۸/۱=RR). نتیجه­گیری: با توجه به تاثیر منفی لوپوس بر عملکرد جنسی زنان، نتایج این مطالعه می تواند زمینه ای برای طراحی و اجرای برنامه­های مراقبت سلامت جنسی زنان مبتلا به لوپوس باشد تا منجر به ارتقاء سلامت جنسی این گروه از زنان گردد.

کلمات کلیدی:
زنان, عملکرد جنسی, لوپوس اریتماتوی سیستمیک

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1727763/