ارتباط چاقی و اسپرموگرام در مردان با ناباروری ایدیوپاتیک

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله زنان، مامایی و نازایی ایران، دوره: 21، شماره: 9
  • کد COI اختصاصی: JR_IJOGI-21-9_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 94
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مژگان هاشم زاده

دانشجو دکتری بهداشت باروری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، شاهرود، ایران. مربی گروه مامایی و بهداشت باروری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.

زیبا تقی زاده

دانشیار گروه مامایی و بهداشت باروری، مرکز تحقیقات مراقبت های پرستاری و مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.

زهرا بهبودی مقدم

دانشیار گروه مامایی و بهداشت باروری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.

علی منتظری

استاد گروه پژوهشی سلامت جامعه، مرکز تحقیقات سنجش سلامت، پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی، تهران، ایران.

بتول رشیدی

استاد گروه زنان و مامایی، پژوهشکده سلامت خانواده، مرکز تحقیقات بهداشت باروری ولی عصر، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.

مهری شمس

مربی گروه مامایی و بهداشت باروری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.

مینا فرخی

کارشناس ارشد مامایی، مرکز باروری و ناباروری نوین کیان، تهران، ایران.

چکیده

مقدمه:از آنجا که ناباروری، کیفیت زندگی و حتی روابط زوجین را تحت تاثیر قرار می دهد، تشخیص متغیرهای موثر بر قدرت باروری از اهمیت ویژه ای برخوردار است. یکی از این موارد، چاقی مردان و ارتباط آن با ناباروری است. با توجه به متناقض بودن نتایج حاصل از مطالعات مختلف، مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط شاخص توده بدنی با کیفیت پارامترهای اسپرم آنالیز انجام شد. روش کار: این مطالعه مقطعی در سال ۹۵-۱۳۹۴ بر روی ۲۰۰ نفر از همسران زنان مراجعه کننده به کلینیک ناباروری ولیعصر شهر تهران و دارای معیارهای ورود به مطالعه انجام گرفت. اطلاعات فردی قد، وزن و نتایج اسپرم آنالیز نمونه های واجد شرایط وارد پرسشنامه محقق ساخته شد. تجزیه و تحلیل داده­ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه ۱۸) و آزمون کای دو انجام شد. میزان p کمتر از ۰۵/۰ معنی دار در نظر گرفته شد. یافته ها: بیش از ۷۷ نفر (۵/۳۸%) از افراد شرکت کننده در مطالعه در گروه شاخص توده بدنی نرمال، ۹۴ نفر (۴۷%) در گروه دارای اضافه وزن و ۲۹ نفر (۵/۱۴%) در گروه افراد چاق قرار گرفتند. بر اساس نتایج مطالعه، ارتباط معنی داری بین شمارش اسپرم، تحرک و شکل اسپرم و شاخص توده بدنی در سه گروه طبقه مردان بر حسب شاخص توده بدنی مشاهده نشد (۰۵/۰p> ). نتیجه گیری: بین شاخص توده بدنی در سه گروه طبقه بندی شده مردان (بر حسب شاخص توده بدنی)، با فاکتورهای اسپرم آنالیز شامل شمارش اسپرم، تحرک و شکل اسپرم­ها ارتباط معناداری وجود ندارد.

کلیدواژه ها

آنالیز اسپرم, شاخص توده بدنی, ناباروری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.