CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی صحت تشخیص مولکولی کلونیزاسیون زنان باردار با استرپتوکوک گروه B به دنبال کشت غنی کننده باکتری

عنوان مقاله: بررسی صحت تشخیص مولکولی کلونیزاسیون زنان باردار با استرپتوکوک گروه B به دنبال کشت غنی کننده باکتری
شناسه ملی مقاله: JR_IJOGI-21-12_003
منتشر شده در در سال 1397
مشخصات نویسندگان مقاله:

سودابه رستمی - دکترای تخصصی باکتری شناسی، مرکز تحقیقات عفونت های بیمارستانی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
مرضیه رحیم خراسانی - کارشناس ارشد میکروب شناسی، مرکز تحقیقات بیماری های عفونی و گرمسیری، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
میترا احمدی - کارشناس پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
الهام نقشینه - استادیار گروه زنان و مامایی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
محبوبه زمان پور - کارشناس پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.

خلاصه مقاله:
مقدمه: کلونیزاسیون زنان باردار با استرپتوکوک گروه B، علاوه بر ایجاد عفونت در مادر می تواند خطر زایمان زودرس و انتقال باکتری در حین زایمان به نوزاد را افزایش­ دهد و این مسئله می­تواند باعث ایجاد سپسیس و مننژیت نوزادی در ۶ هفته اول زندگی شود، لذا مطالعه حاضر با هدف تشخیص کلونیزاسیون زنان باردار مراجعه کننده به دو بیمارستان شهر اصفهان با باکتری استرپتوکوکوس آگالاکتیه به وسیله روش PCR، ۴ و ۲۴ ساعت بعد از کشت غنی کننده و مقایسه آن با نتایج تشخیص فنوتیپی انجام شد. روش کار: این مطالعه توصیفی بر روی ۲۰۰ زن باردار در هفته ۳۷-۳۵ بارداری که در طی یک دوره یک ساله (فروردین تا اسفند ماه ۱۳۹۴) جهت معاینات ماهیانه به بیمارستان شهید بهشتی شهر اصفهان مراجعه کرده بودند، انجام شد. نمونه گیری از دو ناحیه واژن (یک سوم انتهایی) و رکتوم به وسیله سواب استریل و به طور جداگانه صورت گرفت. نمونه های تهیه شده به محیط کشت غنی کننده منتقل و پس از گذشت ۴ و ۲۴ ساعت از گرمخانه گذاری PCR انجام شد. بعد از گذشت ۲۴ ساعت، محیط­های کشت توسط روش های فنوتیپی نیز مورد بررسی قرار گرفتند. همچنین حساسیت و اختصاصیت روش مولکولی استفاده شده محاسبه گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه ۱۹) و آزمون رگرسیون لجستیک انجام شد. میزان p کمتر از ۰۵/۰ معنی دار در نظر گرفته شد. یافته ها: از ۲۰۰ زن باردار مورد بررسی، ۲۲ نفر (۱۱%) به وسیله روش فنوتیپی کلونیزه تشخیص داده شدند و ۲۷ نفر (۵/۱۳%) به وسیله روش PCR بعد از ۴ و ۲۴ ساعت کلونیزه بودند و هیچ تفاوتی بین نتایج مشاهده نشد. بر اساس نتایج آزمون های آماری، روش مولکولی بعد از زمان های ذکر شده دارای حساسیت ۱۰۰% و اختصاصیت ۹۷% و ۹۵% به ترتیب برای نمونه­های واژینال و رکتال بود. نتیجه گیری: استفاده از روش مولکولی PCR، ۴ ساعت پس از کشت غنی کننده می­تواند علاوه بر اینکه سرعت تشخیص کلونیزاسیون زنان باردار با استرپتوکوکوس آگالاکتیه را افزایش دهد، می­تواند این امکان را فراهم کند که تست های حساسیت آنتی بیوتیکی نیز بعد از رشد باکتری انجام شود و در صورت نیاز، پیشگیری دارویی و یا درمان مناسب انجام شود.

کلمات کلیدی:
استرپتوکوکوس آگالاکتیه, تشخیص مولکولی, کلونیزاسیون

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1727721/