تاثیر کلاس های آمادگی دوران بارداری بر طول مدت و نوع زایمان در زنان نخست زا

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله زنان، مامایی و نازایی ایران، دوره: 21، شماره: 11
  • کد COI اختصاصی: JR_IJOGI-21-11_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 79
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیما خاوندی زاده اقدم

گروه مامایی، واحد اردبیل، دانشگاه آزاد اسلامی، اردبیل، ایران.

یلدا محفوظی

گروه روانشناسی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران.

رافت کاظم زاده

گروه مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، اردبیل، ایران.

چکیده

مقدمه: زایمان، یک فرآیند فیزیولوژیک است که باید با روند طبیعی و بدون مداخله انجام گیرد. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر کلاس های آمادگی دوران بارداری بر طول مدت و نوع زایمان در زنان نخست زا انجام شد. روش کار: این مطالعه کارآزمایی بالینی در سال ۱۳۹۶ بر روی ۱۰۰ نفر از زنان نخست زایی که جهت مراقبت های دوران بارداری و زایمان به بیمارستان سبلان شهرستان اردبیل مراجعه کرده بودند، انجام شد. افراد به صورت تصادفی ساده و یک در میان در دو گروه ۵۰ نفره آزمون و کنترل قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه بود. افراد گروه آزمون در کلاس های آموزش که از هفته ۳۴-۲۰ بارداری در ۸ جلسه ۲ ساعته که هر دو هفته یک بار توسط مربی مامایی برگزار می شد، شرکت کردند و در گروه کنترل زنان مراقبت های معمول بارداری را دریافت کردند. در هر دو گروه بعد از شروع دردهای زایمان، طول مدت زمان فاز فعال، مرحله دوم زایمان و نوع زایمان توسط پژوهشگر ثبت شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه ۱۸) و آزمون های تی، کای اسکوئر و آزمون دقیق فیشر انجام شد. میزان p کمتر از ۰۵/۰ معنی دار در نظر گرفته شد. یافته ها: در این مطالعه، آموزش های دوران بارداری به طور معنا داری سبب کاهش طول مدت زایمان (۰۰۱/۰> p) و زایمان به روش سزارین (۰۲۳/۰=p) شد. نتیجه گیری: کلاس های آمادگی دوران بارداری سبب کاهش طول مدت زایمان و میزان سزارین می شود، لذا پیشنهاد می گردد این کلاس ها به صورت گسترده تری در مراکز مراقبت بارداری و زایمان تشکیل شوند.

کلیدواژه ها

زنان نخست زا, کلاس های آمادگی دوران بارداری, نتایج زایمان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.