سال انتشار: 1390
کد COI مقاله: RCSDSBCS02_029
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 1,003
فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 17 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله ارزیابی یا مقایسه پهنه بندی اقلیم گردشگری استانهای مازندران و همدان به کمک شاخص TCIو با استفاده از نرمافزار Gis
چکیده مقاله:
امروز گردشگری به یکی از مهمترین فعالیتهای اقتصادی در سراسر جهان تبدیل شده است بیتردید این صنعت در قرن آینده یکی از مهمترین شاخصهای اقتصادی هر کشوری خواهد بود انسان خواه ناخواه تحت شرایط اقلیمی محیط پیرامون خود قرار و این اقلیم است که نیازهای وی را معیین می نماید. اقلیم بخش مهمی از ظرفیت گردشگری یک منطقه را به خود اختصاص میدهد. در حقیقت آب و هوا و تنوع آن به عنوان یک منبع گردشگری مطرح است و اغلب گردشگران در انتخاب محل و مدت اقامت به آن توجه دارند. علم در انتخاب مقصد × تجربه به دست آورده شده از آن را مدنظر قرار میدهند در این مقاله به منظور ارزیابی شرایط اقلیم گردشگری و جاذبههای اقلیمی استانهای مازندران و همدان از شاخص اقلیم گردشگری TCI استفاده گردید که هست. در ابتدا به منظور بررسی شاخص اقلیم استانهای مازندران و همدان با استفاده از GIS ابتدا آمار هفت پارامتر اقلیمی مورد نیاز به صورت ماهانه در ایستگاههای سینوپتیک و کلیماتولوژی داخل اطراف استانهای مذکور در بازه زمانی 30 ساله استخراج شد و تعبیرهای لازم براساس مدل TCI در صد همه اعمال شد سپس به نقشه پراکندگی هر پارامتر برای GIS براساس رابطه نقشه پراکندگی شاخص TCI برای هر ماه در استان مازندران و همدان تهیه شده و مورد مقایسه قرار گرفت نتایج این پژوهش نشان میدهد در استان مازندران که ماه خردادماه برای بهترین شرایط برای حضور گردشگر است و پس از آن ماه های (جولای) تیر (اگوست) مرداد (سپتامبر) شهریور(می) اردیبهشت دارای شرایط عالی برای حضور گردشگران میباشند و در استان همدان بهترین راهها برای ورود گردشگر شهریور و خرداد میباشد دماهای از فروردین اردیبهشت تاخیر مرداد مهر نیز شرایط برای ورود توریست بسیار مناسب است و در سایر فصول مناسب نمیباشد .
کلیدواژه ها:
گردشگری ، ارزیابی اقلیم ، GIS، شاخص TCI، مازندران، همدان
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/172762/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:آستانی، سجاد و رنجبر ضرابی، محمد و رنجبرضرابی، الهام و عادلی مهر، فائزه،1390،ارزیابی یا مقایسه پهنه بندی اقلیم گردشگری استانهای مازندران و همدان به کمک شاخص TCIو با استفاده از نرمافزار Gis،دومین همایش منطقه ای توسعه پایدار منابع طبیعی در حاشیه جنوب دریای خزر،نور،،،https://civilica.com/doc/172762
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1390، آستانی، سجاد؛ محمد رنجبر ضرابی و الهام رنجبرضرابی و فائزه عادلی مهر)
برای بار دوم به بعد: (1390، آستانی؛ رنجبر ضرابی و رنجبرضرابی و عادلی مهر)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- ارزیابی توان بوم شناختی محدوده های مناسب تفرج و جنگل داری با بکارگیری مدل تجزیه و تحلیل سیستمی
- بررسی تاثیر عوامل فیزیوگرافی، خاکی و انسانی بر تراکم درختان با استفاده از تحلیل رگرسیون خطی چندگانه (مطالعه موردی: جنگل سراوان، سری دو کچا)
- میزان تخریب عملیات ذغال گیری در ارتباط با دیگر عوامل تخریب در جنگل های بسطام الشتر
- کاربرد روش تحلیل سلسله مراتبی فازی در مدیریت مناطق برای توسعه جنگل
- ارزیابی تنوع گونه ای گیاهی در ارتباط با شرایط ادافیک در اکوسیستم های تحت مدیریت و مدیریت نشده
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.