گرده های فسیل دریاچه پریشان از دیدگاه آب و هواشناسی دیرینه

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه کواترنری ایران، دوره: 1، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_NQUA-1-3_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 96
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود داوودی

گروه جغرافیا

قاسم عزیزی

دانشکده جغرافیا

ولی اله مظفریان

رضا صفایی راد

دانشکده جغرافیا

داود سلمانی

چکیده

امروزه مطالعات آب ­و­هواشناسی دیرینه به دلیل کاربرد در مسایلی چون بررسی تغییرات آب­ و­هوایی گذشته کره زمین، باستان شناسی، درک میزان تاثیر انسان بر تغییرات زیست­ محیطی، بازسازی داده های آب و هوایی طولانی مدت، شبیه سازی محیط های دیرینه یکی از محبوب­ترین زمینه ­های مطالعاتی شده است. از جمله روش­های متداول در مطالعات آب ­و­هواشناسی دیرینه روش گرده شناسی است و از جمله مهم­ترین ابزار این روش، اطلس ­های­ گرده شناسی هستند. در ایران مطالعات آب­ و­هواشناسی دیرینه و به تبع آن روش گرده شناسی سابقه چندانی ندارد و کمبودهای زیادی در این رشته وجود دارد. از جمله این کمبودها می­توان به نبود اطلس گرده ­های گیاهی ایران اشاره کرد. با توجه به این مسئله در این مقاله سعی شده است با ارایه گرده های گیاهی حوضه آبریز دریاچه پریشان، بخشی از این خلاء پر شود. بدین منظور گرده گیاهان منطقه و مغزه دریاچه پریشان استخراج شد. برای جداسازی گرده­ های گیاهی از نمونه رسوبی از روش استاندارد استخراج گرده های گیاهی استفاده شد. استفاده شد. در نهایت با تهیه اسلاید و کدگذاری آنها، توسط میکروسکوپ نوری گرده­ها، شناسایی و عکسبرداری شدند. در مجموع تعداد ۲۸ گرده شناسایی شد که مشخصات و تصویر هر گرده ارایه شده است.

کلیدواژه ها

palynology, paleoclimatology, Parishan Lake, دانه گرده, گرده شناسی, آب و هواشناسی دیرینه, دریاچه پریشان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.