سنگ رخساره ها و شرایط ته نشینی سازند کهریزک(پلیستوسن میانی-پسین) در خاور تهران
محل انتشار: فصلنامه کواترنری ایران، دوره: 2، شماره: 4
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 219
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NQUA-2-4_007
تاریخ نمایه سازی: 27 مرداد 1402
چکیده مقاله:
دوره کواترنری، کوتاهترین دوره زمینشناسی است که مشخصههای متمایز زیادی دارد. از جمله این مشخصهها، گستردگی زیاد نهشتههای آن در سطح زمین و ماهیت آواری بسیاری از این نهشتهها است. سازند کهریزک از جمله نهشتههای کواترنری در دامنه جنوبی البرز مرکزی و در محدوده تهران است که با توجه به موقعیت چینهشناسی خود، دارای محدوده سنی پلئستوسن میانی- پسین میباشد. در این تحقیق ۴ توالی از این سازند در خاور شهر تهران، در مسیر تهران- رودهن مورد بررسی قرار گرفت. اجزای متشکله این سازند از فرسایش نهشتههای قدیمیتر بویژه سازند کرج (توف، سنگ آهک، شیل و بازالت) و سازند هزار دره ناشی شدهاند. براساس مطالعات صحرایی و آزمایشگاهی ۴ لیتوفاسیس گراولی (Gmm، Gcm، Gh و Gci)، ۲ لیتوفاسیس ماسهای (Sh و Sm) و ۲ لیتوفاسیس دانه ریز (Fl و Fm) مورد شناسایی قرار گرفت که ۳ عنصر ساختاری CH، SG و FF را تشکیل میدهند. وجود این عناصر ساختاری در کنار سایر مشخصههای رسوبی نشان میدهد که نهشتههای آواری سازند کهریزک در یک سیستم رودخانهای بریده بریده با بستر گراولی و تهنشستهای جریان ثقلی- رسوبی بر جای گذاشته شده است.
کلیدواژه ها:
architectural elements ، braided river ، Quaternary ، the east of Tehran. ، خاور تهران ، رودخانه بریده بریده ، عناصر ساختاری ، کواترنری
نویسندگان
پیمان رضایی
گروه زمین شناسی دانشگاه هرمزگان
پروانه فریدی
دانشگاه هرمزگان
هنگامه نجفی
دانشگاه آزاد اسلامی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :