تعیین رابطه عملکرد خانواده با احساس تنهایی کودکان بستری در بیمارستان امام جعفر صادق میبد در سال ۱۳۹۷

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه علوم مراقبتی نظامی، دوره: 9، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_MCS-9-3_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 104
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نفس حسن زاده

MSC of Pediatric Nursing, Instructor, Nursing Department, Khorasgan Branch, Islamic Azad University, Isfahan, Iran,

نرگس صادقی

Ph.D., in Pediatric Nursing, Assistant Professor, Nursing Department, Khorasgan Branch, Islamic Azad University, Isfahan, Iran

چکیده

مقدمه: احساس تنهایی به از دست دادن احساس مثبت و پیدا شدن احساس منفی بیشتر در طول ارتباطات اجتماعی و عملکرد ضعیف خانواده بستگی دارد. هدف: هدف پژوهش حاضر تعیین رابطه عملکرد خانواده و احساس تنهایی کودکان بستری در بیمارستان امام جعفر صادق میبد در سال ۱۳۹۷ بود. مواد و روش ها: روش این پژوهش از نوع توصیفی همبستگی بود که بر روی ۹۴ کودک ۱۴-۷ ساله بستری در بیمارستان امام جعفر صادق میبد به همراه مادرشان انجام شد. روش نمونه گیری در دسترس بود. داده ها با استفاده از پرسشنامه عملکرد خانواده (The Questionnaire of Family Functioning) و مقیاس احساس تنهایی UCLA (UCLA Loneliness Scale) جمع آوری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون ضریب همبستگی پیرسون (Pearson correlation coefficient) و با نرم افزار آماری SPSS نسخه ۲۲ و در سطح معنی داری ۰/۰۵ انجام شد. یافته ها: نتایج آزمون همبستگی پیرسون نشان داد که بین احساس تنهایی و مولفه حل مشکل (۰/۰۰۳=P، ۰/۳۰-=r)، بین احساس تنهایی و مولفه ارتباط (۰/۰۱۲=P، ۰/۲۶-=r)، بین احساس تنهایی و مولفه همراهی عاطفی (۰/۰۰۶=P، ۰/۲۸-=r)، بین احساس تنهایی و مولفه آمیزش عاطفی (۰/۰۰۱=P، ۰/۴۳-=r)، بین احساس تنهایی و مولفه کنترل رفتار (۰/۰۰۱=P، ۰/۵۷-=r) و بین احساس تنهایی و عملکرد کلی خانواده (۰۰۱/۰=P، ۵۴/۰-=r) ارتباط منفی و معنی داری وجود دارد؛ اما بین احساس تنهایی و مولفه نقش ها ارتباط مستقیم و مثبت وجود داشت (۰/۰۰۱=P، ۰/۴۳=r). نتیجه گیری: به طور کلی نتایج نشان داد که عملکرد خانواده و مولفه های آن با احساس تنهایی کودکان رابطه معکوسی دارند یعنی هرچه عملکرد خانواده بهتر باشد، احساس تنهایی کمتر است. همچنین نتایج نشان داد که نقش ها در خانواده اثر مستقیم و قوی روی احساس تنهایی کودکان ایفا می کنند. لذا، برای بهبود احساس تنهایی کودکان توجه بیشتری به عملکرد خانواده داشته باشیم.

کلیدواژه ها

Keywords: Child, Family function, Hospitalization, Loneliness, احساس تنهایی, بستری در بیمارستان, عملکرد خانواده, کودک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.