بررسی مناسب‌ترین زمان کنترل شیمیایی کرم سیب Cydia pomonella (L.) با استفاده از محاسبه ثابت‌های حرارتی به روش دو سینوسی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مدیریت کنترل آفات
  • کد COI اختصاصی: PESTMAN02_157
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 10702
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ندا حاتمی

دانشجوی کارشناسی ارشد حشره شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک

غلامرضا رجبی

استاد پژوهش موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور

عبدالامیر محسنی

استادیار و پژوهش مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان ، ایستگاه ب

شیلا گلدسته

استادیار گروه حشره شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک

چکیده

کرم سیب Cydia pomonella (L.) مهم‌ترین آفت سیب در بسیاری از کشورها می‌باشد. اجرای موفقیت‌آمیز استراتژی مدیریت تلفیقی این آفت نیازمند پیش بینی دقیق فونولوژی این حشره می‌باشد. هر محل خاص از زندگی حشرات قبل از رسیدن به مرحله بعدی ، نیازمند دریافت مقدار معینی حرارت روزانه روز -درجه DD است براساس گزارش‌های موجود، مقادیر آستانه پایین و بالای آفت کرم سیب به ترتیب 9/62 و 34/13 درجه سانتی‌گراد می‌باشد در این تحقیق شکار پایدار شب پره های نر کرم سیب به عنوان بایوفیکس در نظر گرفته شد. یک دستگاه ضبط درجه حرارت ( دیتا لاگر) در داخل باغ و به دور از تابش مستقیم آفتاب و جریان باد نص و در مقادیر حداکثر و حداقل دما در هر ساعت از شبانه روز فقط گردید در این تحقیق جهت محاسبه مقادیر روز-درجه از روش دوسینوسی استفاده شد. این روش جهت محاسبه مقادیر روز-درجه در بیشتر این روش در مقایسه با سایر روش‌ها می‌باشد. تحقیق حاضر در سال زراعی 1389 -1388 در باغ‌های سیب شهرستان بروجرد واقع در شمال استان لرستان انجام گرفت. از زمان جوانه زنی درختان تا برداشت محصول ، نوسانات جمعیت شب پره با استفاده از تله فرمونی بررسی شد. بر اساس نتایج این تحقیق، پیک پرواز شب پره های نسل زمستان گذران و مناسب‌ترین زمان سم‌پاشی علیه لاروهای نسل اول کرم سیب زمانی اتفاق افتاد که این آفت از زمان بایوفیکس به ترتیب 129/3 و 144/3 روز- درجه گرما دریافت نماید. ضمناً در زمان مشاهده اولین آلودگی میوه‌های سیب قطر بزرگ‌ترین میوه 16 سانتیمتر بود.

کلیدواژه ها

کرم سیب، پیش آگاهی ، روز درجه، تله فرمونی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.