بررسی روند تخم ریزی کرم گلوگاه انار در شرایط پرورش ازمایشگاهی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مدیریت کنترل آفات
  • کد COI اختصاصی: PESTMAN02_156
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2313
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی ضیائ الدینی

استادیار گروه گیاه پزشکی ، دانشگاه ولی عصر رفسنجان

محمدامین جلالی

استادیار گروه گیاه پزشکی، دانشگاه ولی عصر رفسنجان

ملیحه لطفی

استادیار گروه گیاه پزشکی، ددانشگاه ولی عصر و رفسنجان

عیسی اسفندیارپور بروجنی

استادیار گروه علوم خارک ، دانشکده ولیعصر رفسنجان

چکیده

کرم گلوگاه انار Ectomyelois ceratoniae (Zeller), (Lep.: Pyralidae) یکی از آفات مهم دامنه وسیعی از محصولات وجود در سراسر دنیا و مهم‌ترین آفت باغ‌های انار ایران می‌باشد در این آزمایش میزان تخم ریزی در روزهای مختلف و در دو دوره نسبی 70 ± 10 درصد و دوره نوری 16 ساعت روشنایی و هشت ساعت تاریکی مورد بررسی قرار گرفت او یک نشان داد هر جهت کامل، در شب اول خروج از شفیره جفت‌گیری و از شب دوم شروع به تخم ریزی می کنند اوج تخم ریزی در روز سوم خروج از شفیره ، و حداکثر تعداد تخم گذاشته شده در سه روز اول و در نیمه اول دوره تاریکی مشاهده گردید روند تخم ریزی تا قبل از مرگ حشره ادامه داشت و در طی دوره روشنایی، عمل تخم ریزی مشاهده نگردید بیش ترین تخم گذاشته شده به وسیله یک حشره ماده 368 تخم و با میانگین 273± 35 تعیین گردید . به طور کلی ، نتایج بیان کننده وجود یک فعالیت دوره ای روزانه در رفتار تخم ریزی کرم گلوگاه انار می باشد.

کلیدواژه ها

شب پره، خرنوب، پیرالیده ، پرورش، تخم گذاری، فعالیت دوره ای روزانه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.