تحلیل هزینه کرد تسهیلات بانک کشاورزی برای اشتغال زایی در بخش کشاورزی: مورد کشاورزان استان بوشهر

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله پژوهش های ترویج و آموزش کشاورزی، دوره: 9، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JAEER-9-3_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 116
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نادر نادری

استادیار گروه مدیریت و کارآفرینی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران

سحر رستمی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت کارآفرینی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران

چکیده

تسهیلات بانک کشاورزی با هدف سرمایه گذاری در بخش کشاورزی و بهبود تولید و اشتغال در این بخش ارائه می شوند. در این راستا، پرسش هایی مطرح می شود مبنی بر این که؛ تا چه حد کشاورزان دریافت کننده تسهیلات، وام های دریافتی را در بخش کشاورزی سرمایه گذاری کرده اند؟؛ دلایل عدم سرمایه گذاری این تسهیلات در بخش کشاورزی توسط برخی کشاورزان چه می باشد؟ و بر اساس چه عواملی می توان پیش بینی کرد که آیا افراد بهره مند از تسهیلات بانک کشاورزی از این تسهیلات برای اشتغال زایی در بخش کشاورزی استفاده خواهند کرد یا خیر؟ تحقیق پیمایشی حاضر با هدف پاسخ به این پرسش ها انجام شد. نمونه آماری پژوهش شامل ۱۳۲ کشاورز در استان بوشهر بود که از طریق نمونه گیری تصادفی از بین ۲۰۵ کشاورز که در سال ۱۳۹۱ موفق به دریافت تسهیلات از بانک کشاورزی شده بودند، انتخاب گردیدند. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه ای بود که روایی آن توسط متخصصان و پایایی آن بر اساس یک مطالعه راهنما و محاسبه آلفای کرونباخ که بین ۶۹/۰ تا ۹۲/۰ به دست آمد، تایید گردید. یافته ها نشان داد عواملی همچون اولویت داشتن و درگیر بودن در مشاغل غیر کشاورزی، وجود قوانین نامناسب و دست و پاگیر در بخش کشاورزی و عدم دسترسی به اطلاعات فنی موردنیاز منجر به عدم هزینه کرد تسهیلات در بخش کشاورزی توسط برخی کشاورزان شده است. این در حالی است که بر اساس یافته ها، متغیرهای استفاده از رسانه ها برای دریافت اطلاعات شغلی، عضویت در تشکل ها، پشتکار، میزان ارتباط با کارشناسان و مسئولین و سن به ترتیب بیشترین قدرت را در پیش بینی نحوه مصرف تسهیلات برای اشتغال زایی در بخش کشاورزی دارا می باشند.

کلیدواژه ها

کشاورزان وام گیرنده, تسهیلات بانک کشاورزی, اشتغال زایی, استان بوشهر

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.