مشکلات آموزش بالینی از نظر دانشجویان مامایی دانشگاه علوم پزشکی بابل

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: مجله ایرانی آموزش در علوم پزشکی، دوره: 5، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IJME-5-2_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 81
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شبنم امیدوار

فاطمه باکویی

هاجر سلملیان

چکیده

مقدمه: آموزش بالینی فراینده پیچیده ای است که تحت تاثیر عوامل و متغیرهای زیادی قرار دارد. شناخت مشکلات اولین گام برای کاهش آنها بشمار می رود. مطالعه ای با هدف تعیین نظرات دانشجویان مامایی در مورد مشکلات آموزش بالینی در دانشگاه علوم پزشکی بابل انجام شد. روش ها: در مطالعه ای توصیفی- مقطعی از نوع پیمایشی، تعداد ۵۵ دانشجوی سال آخر روزانه و شبانه مامایی به صورت سرشماری انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه ای روا و پایا بود که با ۳۲ گزینه، مشکلات آموزش بالینی را جویا می شد. مقیاس پرسشنامه به صورت بله، گاهی، خیر بود. داده ها با نرم افزار SPSS با آمار توصیفی و آزمون مجذور کای تجزیه و تحلیل شد. نتایج: هشتاد و یک و هشت دهم درصد معتقد بودند آموزش بالینی در مامایی با مشکلاتی روبرو است که ۴۰ درصد مشکلات را در حد زیاد و ۸/۴۱ درصد مشکلات را متوسط عنوان کردند، ۷/۷۲ درصد آموزش بالینی را از لحاظ امکانات و عوامل محیطی ضعیف و با مشکلاتی مواجه می دانستند، ۳/۸۷ درصد معتقد بودند که مشکلات آموزش بالینی ناشی از مشکلات مربیان آموزش بالینی است، ۶/۸۳ درصد واحدهای تئوری پیش بالینی و پراتیک را دارای مشکلاتی قلمداد کردند، ۵/۷۴ درصد مشکلات را مربوط به پرسنل بیمارستان ها و مراکز بهداشتی- درمانی می دانستند، ۷ /۸۳ درصد از واحدهای پژوهش نیز مشکلاتی را در ارزشیابی بالینی احساس می کردند. نتیجه گیری: نداشتن مربیان بالینی مسلط و مشکلات مربوط به آموزش های پیش بالینی و ارزشیابی بالینی از عمده ترین مشکلات آموزش بالینی دانشجویان مامایی دانشگاه بابل بود.

کلیدواژه ها

Clinical education, Midwifery, Problems, آموزش بالینی، مامایی، مشکلات

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.