اثربخشی سه شیوه تدریس مدلاین به دانشجویان پزشکی: آموزش آنلاین، حضوری و تلفیقی

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: مجله ایرانی آموزش در علوم پزشکی، دوره: 6، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IJME-6-2_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 93
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهناز بهادرانی

علیرضا یوسفی

طاهره چنگیز

چکیده

مقدمه: به منظور ترویج استفاده از آموزش الکترونیک، اولین دوره آموزش آنلاین دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با موضوع مدلاین راه اندازی شد. سپس مطالعه ای با هدف مقایسه اثربخشی شیوه های آموزش آنلاین حضوری و تلفیقی درس مدلاین در دانشجویان پزشکی، انجام گرفت. روش ها: در یک مطالعه تجربی، به ۴۰ نفر از دانشجویان پزشکی، آموزش مدلاین با سه شیوه حضوری، آنلاین و تلفیقی ارائه شده و سپس دانش، مهارت و رضایت مندی فراگیران ارزیابی و مقایسه گردید. ابزار گردآوری داده ها برای دانش، پرسشنامه ای چهارگزینه ای ده سوالی، برای سنجش مهارت، با بررسی استراتژی جستجو، تناسب مقالات یافت شده با موضوع و زمان جستجو، و برای رضایت مندی از طریق یک پرسشنامه ده گزینه ای با مقیاس پنج نقطه ای لیکرت بود. تجزیه و تحلیل داده ها به کمک نرم افزارSPSS و با انجام تست های آماری مجذور کای، t-test، ANOVA و کروسکال والیس انجام شد. نتایج: میانگین و انحراف معیار دانش فراگیران در گروه آموزش حضوری ۱۶±۷۵، در گروه آموزش آنلاین ۲۱±۷۰ و در گروه آموزش تلفیقی ۱۳±۲/۸۲ از ۱۰۰ بود. میانگین و انحراف معیار مهارت در گروه آموزش حضوری ۲۵±۹/۷۶، در گروه آموزش آنلاین ۲۴±۷۰، در گروه آموزش تلفیقی ۱۱±۷/۹۰ از ۱۰۰ به دست آمد. تفاوت دانش و مهارت در سه گروه از نظر آماری معنی دار نبود. نتایج رضایت دانشجویان از آموزش نیز در سه گروه، اختلاف معنی دار آماری نداشت. نتیجه گیری: احتمالا ترکیبی از آموزش های آنلاین و راهنمایی های حضوری برای گسترش آموزش های الکترونیکی، می تواند اثربخشی قابل قبولی داشته باشد که به هر حال، برای رسیدن به این وضعیت، باید بسیاری از بسترهای سخت افزاری و نرم افزاری در دانشگاه ها توسعه یابد.

کلیدواژه ها

E-learning, Online education, Web based education, Distance learning, Knowledge, Skills, Satisfaction, Medline, Medical students., آموزش الکترونیک، آموزش آنلاین، آموزش مبتنی بر وب، آموزش از راه دور، دانش، مهارت، رضایت مندی، مدلاین، دانشجویان پزشکی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.