دیدگاه پزشکان عمومی در مورد وضعیت و انگیزه های شرکت کنندگان در برنامه های بازآموزی و چگونگی اجرای آن

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: مجله ایرانی آموزش در علوم پزشکی، دوره: 7، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IJME-7-1_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 95
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کورش وحیدشاهی

میترا محمودی

لیلا شهبازنژاد

وجیهه غفاری ساروی

چکیده

مقدمه: آگاهی از دیدگاه مخاطبین برنامه های آموزش مداوم در مورد جنبه های مختلف این برنامه اهمیت ویژه ای دارد. هدف از انجام این مطالعه، تعیین وضعیت اجرای برنامه های آموزش مداوم از دیدگاه پزشکان عمومی و انگیزه آنها از شرکت در آن بود. روش ها: در این مطالعه توصیفی- مقطعی، جامعه مورد مطالعه، پزشکان عمومی شرکت کننده در برنامه های آموزش مداوم دانشگاه علوم پزشکی مازندران از مهر تا اسفند ۱۳۸۳ بودند که از بین آنها تعداد ۱۵۰ نفر با روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه ای خودایفا شامل فهرستی از ویژگی های برنامه های آموزش مداوم، وضعیت مطلوب و انگیزه آنان از شرکت در چنین برنامه هایی بود. تجزیه و تحلیل و مقایسه ها با آزمون مجذور کای در نرم افزار SPSS انجام شد. نتایج: انگیزه اصلی از شرکت در برنامه های بازآموزی در ۶۰ درصد افراد، کسب امتیاز و در ۲۸ درصد آنها تحکیم اطلاعات قبلی و کسب اطلاعات جدید بود. از نظر ۵/۵۶ درصد برنامه ها بهتر است در چند روز متوالی برگزار شود، میانگین تعداد روزهای مطلوب ۹۳/۰±۳/۲ روز بوده و ۶۴ درصد افراد سه روز آخر هفته را برای برگزاری برنامه مناسب می دانستند. هشتاد و نه درصد آنها نیازسنجی از پزشکان عمومی را برای انتخاب عناوین مناسب می دانستند، و ۵۸ درصد ترکیبی از روش مکاتبه ای و حضوری را روش آموزش مطلوب می دانستند. چهارده درصد افراد وضعیت برنامه ها را ضعیف، ۶۶ درصد متوسط و ۲۰ درصد خوب ارزیابی کردند. شصت درصد رشته داخلی را بیشترین نیاز دانسته و ۵/۵۶ درصد خواستار برگزاری کارگاه احیای قلبی- تنفسی بودند. نتیجه گیری: اکثر پزشکان عمومی با انگیزه های غیر علمی در برنامه های آموزش مداوم شرکت می کنند و وضعیت مورد انتظال آنها در برخی موارد با وضع موجود تفاوت دارد. برنامه ریزی آموزش مداوم بر اساس نیازها و شرایط پزشکان شرکت کننده در این برنامه ها، می تواند منجر به افزایش انگیزه و بهره وری این برنامه ها شود.

کلیدواژه ها

Continuous Medical Education, General physicians, Motivation, Retraining program, آموزش مداوم، پزشکان عمومی، انگیزه، برنامه بازآموزی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.