مقایسه دو روش سخنرانی و یادگیری بر اساس حل مساله در آموزش آناتومی اندام به دانشجویان پزشکی سال اول

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: مجله ایرانی آموزش در علوم پزشکی، دوره: 7، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IJME-7-2_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 90
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه کرمانیان

مهدی مهدی زاده

شاهرخ ایروانی

نادر مرکزی مقدم

شهرام شایان

چکیده

مقدمه: در اکثر دانشگاه ها ی دنیا یادگیری بر اساس حل مساله جایگزین تدریس سنتی شده است ولی هنوز چالش های زیادی در جایگزینی این روش نوین یادگیری با روش های رایج سنتی وجود دارد. در این مطالعه، دو روش سخنرانی و یادگیری بر اساس حل مساله در آموزش آناتومی اندام به دانشجویان پزشکی سال اول مقایسه گردیده است. روش ها: تعداد ۴۰ نفر از دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارتش ورودی ۸۴ به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. همسان سازی گروه ها از نظر معدل دیپلم، نمره خام کنکور و معدل ترم های قبل انجام شد. سپس آناتومی اندام در طول دو ترم برای یک گروه به روش سنتی و برای گروه دیگر به صورت یادگیری بر اساس حل مساله انجام شد. سرفصل دروس برای هر دو گروه یکسان بود. ارزیابی دانشجویان از طریق آزمون قبل در ابتدای ترم تحصیلی و آزمون بعد در پایان ترم و برگه نظرسنجی انجام شد. داده ها با استفاده از نرم افزارSPSS و آزمون های آماری t مستقل و زوج تحلیل شد. نتایج: در هر دو گروه نمرات آزمون بعد بطور معنی داری بیشتر از آزمون قبل و اختلاف میانگین پاسخ های صحیح به سوالات استنتاجی در آزمون بعد گروه یادگیری بر اساس حل مساله بطور معنی داری بیشتر از گروه سنتی بود. همچنین در گروه یادگیری بر اساس حل مساله، دانشجویان از نحوه تدریس رضایت بیشتری داشتند. در هر سه حیطه ایجاد حس مشارکت، علاقمندی به مطالعه بیشتر و توانایی تدریس استاد نیز نمرات ارزشیابی دانشجویان گروه یادگیری بر اساس حل مساله بطور معنی داری بیشتر از گروه سنتی بود. نتیجه گیری: در روش یادگیری بر اساس حال مساله، دانشجویان بیشتر به سمت تفکر هدایت می شوند و از حفظ کردن مطالب پرهیز می کنند. همچنین این روش با ایجاد حس مشارکت گروهی موجب ایجاد انگیزش برای مطالعه بیشتر می شود.

کلیدواژه ها

Problem based learning, Limb anatomy, Medical education, یادگیری بر اساس حل مساله، درس تشریح اندام، آموزش پزشکی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.