معرفی موتور تولید کتاب الکترونیکی چندرسانه ای تعاملی استاندارد جهت استفاده در فرایند یادگیری الکترونیکی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: مجله ایرانی آموزش در علوم پزشکی، دوره: 11، شماره: 7
  • کد COI اختصاصی: JR_IJME-11-7_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 89
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین کی نژاد

میترا دانشمند

چکیده

مقدمه: برای گسترش روزافزون یادگیری الکترونیکی در فرایند یاددهی - یادگیری، نیاز به ابزارهای تولید محتوا که مطابق با استانداردهای علمی باشند بیش از پیش احساس می شود. محتوای یادگیری در علوم پزشکی غالبا در برگیرنده اجزای چندرسانه ای است، و از طرفی نیاز به بازنگری و روزآمد کردن مستمر محتوای آموزشی علوم پزشکی در فواصل زمانی اندک وجود دارد. بنابراین در اختیار داشتن ابزار تالیف محتوایی که بتواند به راحتی اجزای چندرسانه ای پوشش دهد و بازنگری محتوا را نیز به آسانی حمایت کند می تواند به گسترش یادگیری الکترونیکی در علوم پزشکی کمک شایانی کند. در این مقاله یک ابزار تالیف محتوای چندرسانه ای تعاملی استاندارد که به دنبال سال ها مطالعه و بررسی نویسندگان تدوین شده معرفی می گردد. ابزار تالیف های موجود تمام ویژگی های مورد نیاز محتوای یادگیری را فراهم نمی آورند و تعداد کمی از آنها به صورت متن باز (open source) ارائه می شوند. بنابراین هدف از تدوین این ابزار، فراهم نمودن موتوری برای تالیف محتوای چندرسانه ای تعاملی بوده که متن باز باشد و علاوه بر این که از آن در فرایند یادگیری الکترونیکی به طور مناسب استفاده شود، قابلیت اعمال تغییرات مورد نیاز در آن وجود داشته باشد. این موتور تولید، علاوه بر ارائه محتوای استاندارد قابلیت عرضه مدیریت دانش و توسعه آن با پیشرفت تکنولوژی را فراهم می کند. در فرایند تولید این موتور ویژگی هایی چون معماری مبتنی بر مولفه، استفاده از استانداردهای SCORM، IMS و عرضه محتوا به صورت online و offline در نظر گرفته شده است. فایل بخش هایی از محتوای تولید شده در آموزش علوم پزشکی به عنوان نمونه در اختیار خوانندگان قرار دارد.

کلیدواژه ها

Course authoring tools, E-learning standard, Metadata, Asset, SCO (sharable content object), IMS Global consortium, Knowledge management in content, Reusable learning object, ابزارهای تالیف محتوا، استانداردهای یادگیری الکترونیکی، ابرداده، دارایی، اشیای به اشتراک گذاشته شده محتوا (SCO)، انجمن جهانی IMS، مدیریت دانش در محتوا، اشیای یادگیری قابل استفاده مجدد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.