ارزیابی مهارت های ارتباطی بین فردی اساتید دانشگاه علوم پزشکی ایلام

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: مجله ایرانی آموزش در علوم پزشکی، دوره: 11، شماره: 9
  • کد COI اختصاصی: JR_IJME-11-9_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 84
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی پیمان

منیره یعقوبی

جمیل صادقی فر

کورش سایه میری

مریم علیزاده

نیکو یمانی

منیره محمد حسن نهال

آزیتا رستمی

مسعود یاسمی

چکیده

مقدمه: یکی از مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر کیفیت یادگیری دانشجویان، استفاده مناسب اساتید از مهارت های ارتباطی است بستر ارتباطی مناسب، زمینه را برای انتقال بهتر مفاهیم و اطلاعات به دانشجویان فراهم می کند. این مطالعه با هدف ارزیابی مهارت های ارتباطی بین فردی اساتید دانشگاه علوم پزشکی ایلام صورت گرفته است. روش ها: در این پژوهش توصیفی تحلیلی ۶۰ نفر از اساتید دانشگاه علوم پزشکی ایلام در سال ۱۳۸۸، با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. جمع آوری داده ها با استفاده از پرسشنامه استاندارد آزمون مهارت های ارتباطی بین فردی (Interpersonal Communication skills test) انجام گرفت. پرسشنامه دارای ۳۴ سوال و مبنای نمره ۱۷۰ است. داده های گردآوری شده با استفاده از آزمون های t و ضریب همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج: میانگین سنی نمونه ها ۸۶/۷±۰۳/۳۶ سال بود و۸۰ درصد نمونه ها مرد بودند. در مجموع ۱/۲۷ درصد نمونه ها استادیار و ۴۵ درصد آنان بیش از ۵ سال سابقه فعالیت آموزشی داشتند. به طور کلی میانگین نمره مهارت های ارتباطی اساتید مورد مطالعه ۵۹/۸±۵۳/۱۰۶بود که این شاخص ارتباط معنی داری را با جنسیت آنان نشان داد (۰۴/۰< P)، در حالی که چنین ارتباطی در خصوص سن، سابقه آموزشی و رتبه علمی مشاهده نشد. نتیجه گیری: بر اساس نتایج، سطح مهارت های ارتباطی اساتید مورد مطالعه در حد متوسط ارزیابی شد. برگزاری کارگاه های آموزشی یکی از روش هایی است که می تواند مهارت های ارتباطی بین فردی اساتید را ارتقا دهد که این امر به نوبه خود موجب افزایش یادگیری و بهبود مهارت های ارتباطی دانشجویان خواهد شد.

کلیدواژه ها

communication skills, lecturers, Medical University, مهارت های ارتباطی، استاد، دانشگاه علوم پزشکی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.