آگاهی اساتید پرستاری و پرستاران بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از حوادث پرتویی و نحوه مقابله با آن
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 127
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJME-14-1_002
تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1402
چکیده مقاله:
مقدمه: در کنار کاربردهای صلح آمیز پرتوهای یون ساز کاربردهای مخرب آن ها همواره حیات امروز جامعه بشری را تهدید می کند. یکی از اقدامات عمده در بلایا و حوادث از جمله حوادث پرتویی رسیدگی به موقع و مراقبت پزشکی افراد حادثه دیده است و امروزه آشنایی با مقابله در برابر حوادث هسته ای و پرتویی بخشی از آموزش مراقبتی مدرن را به خود اختصاص داده است. هدف از این مطالعه، بررسی آگاهی اساتید پرستاری و پرستاران بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از حوادث پرتویی و نحوه مقابله با آن بود.
روش ها: در این مطالعه توصیفی مقطعی، آگاهی ۱۲۴ نفر از پرسنل پرستاری سه مرکز درمانی و اساتید پرستاری با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته مورد بررسی قرار گرفت. پس از جمع آوری اطلاعات، داده ها با استفاده از آمار توصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
نتایج: ۵/۸۰% واحدهای مورد پژوهش زن و ۵/۱۹% مرد بودند. میانگین سن واحد های مورد پژوهش (۷۴/۸±) ۷۸/۳۵ سال بود. از نظر مدرک تحصیلی، بیشتر واحدهای مورد پژوهش در بیمارستان های منتخب، دارای مدرک کارشناسی بودند. آگاهی افراد شرکت کننده در این مطالعه از تجهیزات مانیتورینگ پرتوهای رادیواکتیو (۲۹/۶۸%)، آگاهی از رفع آلودگی مواد رادیواکتیودر محیط بیمارستان(۵/۵۲%)، آشنایی با پروتکل درمانی خاصی برای درمان مصدومین هسته ای(۱/۵۲%)، آگاهی از روش های حفاظت از خود در شرایط یک حادثه هسته ای(۵۷%) و آشنایی به پروتکل خاصی برای گزارش کردن موارد آسیب با تابش های هسته ای(۵/۴۷%) بود.
نتیجه گیری: با توجه به یافته های حاصل از مطالعه و اهمیت آشنایی پرستاران دنیای امروز با امر مراقبت و درمان مصدومین حوادث پرتویی، اهمیت هرچه بیش تر گنجاندن مباحث مربوط به این مساله در برنامه درسی دانشجویان پرستاری و نیز برنامه ریزی برای آموزش مداوم پرسنل پرستاری امری ضروری به نظر می رسد.
کلیدواژه ها: