تاثیر قرآن و قصص انبیا بر کرامات اولیاء

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: مجله عرفانیات در ادب فارسی، دوره: 2، شماره: 6
  • کد COI اختصاصی: JR_ERFAN-2-6_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 66
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

قهرمان شیری

چکیده

از مشابهت­های بسیاری که بین کرامت­های صوفیان و معجزات پیامبران وجود دارد، می­توان به این استنباط رسید که خاستگاه مقبول کرامات چیزی جز موجه بودن موجودیت معجزات در میان اهل تصوف نیست؛ چون اگر آن معجزات در کارنامه­ی انبیاء نمی­بود، این کرامات نیز در سیر و سلوک صوفیان عرصه­ای برای چهره­نمایی پیدا نمی­کرد. دیگر آن که بسیاری از کرامت های صوفیان، نوعی نظیره سازی یا الگوگیری مستقیم از اعجازگری­های مرسوم در سیره ی رسولان است. به خصوص معجزاتی، که در قرآن نیز بارها از آن­ها سخن رفته است. این گونه الگوگیری­ها گاه از خلال کردن دندان تا پرواز کردن بر آسمان را در بر می­گیرد. در میان پیامبران نیز، بیش­ترین تاثیرپذیری از اعمال و گفتار حضرت موسی و حضرت عیسی که پیروان بسیاری حتی در ممالک اسلامی داشتند، انجام گرفته است و از همه­ی اعمال آن­ها نیز بیش ترین تاثیر مربوط به عبور از آب بدون کشتی و ظاهر کردن مائده­های غیبی است.

کلیدواژه ها

Miracle, wonder, prophets, Quran, Sufism., کرامت, معجزه, پیامبران, قرآن, تصوف

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.