مفهوم غیریت سازی در تبیین طریقت و شریعت از منظر خواجه عبداللطیف چشتی در منظومه حقیقه الحق
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: مجله عرفانیات در ادب فارسی، دوره: 10، شماره: 39
- کد COI اختصاصی: JR_ERFAN-10-39_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 215
نویسندگان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهاقان
Islamic Azad University, dehaghan
دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهاقان
دانشگاه اصفهان
چکیده
بررسی سرچشمه افکار و اندیشه های متفکران و شاعران بزرگ و تعیین میزان و چگونگی اقتباس و دخل و تصرف آنها در آثار پیشینیان ما را در شناخت هرچه بهتر و بیشتر بن مایه های افکار و اندیشه آنان کمک می نماید. جامی یکی از شاعران نامدار قرن نهم ایران است که آثار متعددی را به نظم و نثر از خود به یادگار گذاشته است. ما در این پژوهش حکایات تمثیلی هفت اورنگ، بزرگترین اثر جامی را مورد مطالعه و بررسی قرار داده ایم و به دنبال رد پای این حکایات تمثیلی در مثنوی های عطار که شامل(منطق الطیر، الهی نامه، مصیبت نامه و اسرار نامه عطار،) می باشیم. نتیجه بررسی و مطالعه این اثر نشان داد که از مجموع دویست و یک حکایت موجود در هفت اورنگ، ماخذ و ریشه بیست و پنج حکایت تمثیلی جامی در آثار مورد بحث ما قرار دارد.کلیدواژه ها
جامی, هفت اورنگ جامی, تمثیل, مثنوی های عطاراطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.