آیا پتانسیل برانگیخته بینایی می تواند به تشخیص میگرن کمک نماید؟

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی گرگان، دوره: 8، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_GOUMS-8-2_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 58
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهناز طالبی

اشرف طالبی

محمد حسن نعیمی طبیعی

چکیده

زمینه و هدف: میگرن سردردی دوره ای، معمولا یک طرفه و اغلب ضربان دار است. این بیماری به طور متوسط در ۱۰درصد جمعیت عمومی دیده می شود. هنوز یک آزمون تشخیصی دقیق و کاربردی در این بیماران شناخته نشده است و تشخیص، عموما بالینی و براساس رد سایر علل است. هدف از این مطالعه، بررسی نقش تشخیصی پتانسیل برانگیخته بینایی در بیماران مبتلا به میگرن بود.روش بررسی: در یک مطالعه آینده نگر مورد- شاهدی، ۴۰ بیمار مبتلا به میگرن در طی سال های ۸۴-۱۳۸۳ در بیمارستان امام خمینی تبریز انتخاب شده و به همراه ۴۰ فرد سالم (به عنوان گروه شاهد) تحت بررسی آزمون پتانسیل برانگیخته بینایی قرار گرفتند. متوسط تاخیر امواج N۷۵، P۱۰۰، N۱۴۰ و دامنه موج P۱۰۰ تعیین و بین دو گروه مقایسه گردید. تعداد موارد افزایش یافته امواج مذکور نیز در دو گروه مقایسه گردید.یافته ها: متوسط تاخیر موج N۱۴۰ و تعداد موارد افزایش یافته آن و نیز دامنه موج P۱۰۰ در بیماران به طور چشمگیری بیشتر از افراد سالم بود (۰.۰۵> P). متوسط تاخیر موج P۱۰۰ به طور چشمگیری در بیماران دچار میگرن کلاسیک بیشتر از افراد سالم بود (۰.۰۵> P).نتیجه گیری: با وجود حضور پاره ای تفاوت های چشمگیر در نتایج آزمون پتانسیل برانگیخته بینایی در افراد بیمار و سالم، هیچ یک از این موارد (به استثنای بیماران دچار میگرن کلاسیک) را نمی توان به صورت اختصاصی میگرن در نظر گرفت و مطالعات بیشتری توصیه می شود.

کلیدواژه ها

Migraine without aura, Migraine with aura, Visual Evoked Potential, میگرن با اورا, میگرن بدون اورا, پتانسیل برانگیخته بینایی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.