فراوانی دیابت حاملگی در شهرستان بابل طی سال های ۸۲-۱۳۸۱

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی گرگان، دوره: 8، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_GOUMS-8-4_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 160
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نساء اصنافی

بیژن طاهری

چکیده

زمینه و هدف: با توجه به عوارض دیابت حاملگی، تشخیص و درمان زودرس آن می تواند بسیار با اهمیت باشد. بنابراین بیماریابی دیابت در زنان حامله در کاهش عوارض مادر و جنین اثرات مفیدی دارد. هدف از این مطالعه، بررسی فراوانی دیابت حاملگی بود.روش بررسی: این مطالعه توصیفی - تحلیلی روی ۴۰۱ زن حامله مراجعه کننده به یکی از کلینیک های مامایی شهرستان بابل انجام شد. همه بیماران پرخطر از نظر دیابت در تریمستر اول و بقیه زنان باردار در ۲۸-۲۴ هفته حاملگی تحت آزمایش با تست یک ساعته تحمل گلوکز (GCT) قرار گرفتند. در مواردی که GCT مختل بود (قند خون بیش از ۱۳۵mg/dl پس از تجویز خوراکی ۵۰ گرم گلوکز)، تست تحمل گلوکز (GTT) برای آنان انجام می شد و در صورتی که GTT مختل بود، تشخیص دیابت حاملگی (GDM) داده می شد.یافته ها: میانگین سنی بیماران ۲۴.۶۹±۵.۳۱ سال بود. ۴ بیمار (یک درصد) دارای دیابت آشکار بودند. در ۳۹۷ بیمار باقیمانده GCT انجام گردیدو ۴۴ نفر (۱۱ درصد از کل بیماران) دارای GCT مختل و ۱۹ نفر (۴.۷ درصد از کل بیماران) دچار دیابت حاملگی (GDM) بودند و ۲۶.۳ درصد از بیماران دچار GDM در این بررسی علاوه بر رژیم درمانی نیاز به انسولین نیز داشتند. در ضمن بین افزایش سن و شیوع اختلال تحمل گلوکز رابطه مستقیم وجود داشت (P< ۰.۰۵).نتیجه گیری: با توجه به فراونی نسبتا زیاد اختلال GCT در زنان باردار این منطقه نسبت به موارد اروپایی، انجام مطالعات وسیع تر به منظور غربالگری و تعیین شیوع دیابت حاملگی به لحاظ برنامه ریزی برای کاهش مرگ و میر مادران و نوزادان پیشنهاد می گردد.

کلیدواژه ها

gestational diabetes, Glucose Challenge Test, Glucose Tolerance Test, Screening, دیابت حاملگی, دیابت آشکار, تست یک ساعته تحمل گلوکز, تست تحمل گلوکز, غربالگری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.