تومورهای کلیه در کودکان بررسی بالینی و آسیب شناسی ۱۵ ساله در دو مرکزآسیب شناسی بیمارستان کودکان دکترشیخ و امام رضا(ع) مشهد

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی گرگان، دوره: 9، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_GOUMS-9-2_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 43
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ننا زابلی نژاد

سعادت میرصدرائی

مهران هیرادفر

زهرا بدیعی

امیر مریخی اردبیلی

چکیده

زمینه و هدف : تومورهای کلیه حدود ۷درصد از تومورهای بدخیم کودکان را شامل می شود و کاملا از انواع آن در بالغین متفاوت است. هدف این مطالعه بررسی ویژگی های بالینی و آسیب شناسی تومورهای بدخیم کودکان در بیمارستان کودکان دکترشیخ و امام رضا (ع) مشهد طی سال های ۸۵-۱۳۷۰ بود. روش بررسی : در این مطالعه توصیفی ۵۲ کودک شامل ۲۷ پسر و ۲۵ دختر با تشخیص تومور کلیه در مراکز پاتولوژی بیمارستان های کودکان دکتر شیخ و امام رضا (ع) مشهد طی سال های ۸۵-۱۳۷۰ مورد بررسی قرار گرفتند. یافته ها : ابتلا کلیه هر طرف در ۲۴ نفر (۳/۴۵درصد) و دوطرفه در ۵ مورد (۴/۹درصد) مشاهده شد. توده شکمی شایع ترین شکایت و نشانه بالینی بود. ناهنجاری های مادرزادی در ۶ بیمار (۶/۱۴درصد) مشاهده گردید. در بررسی هیستوپاتولوژیک ۴۶ مورد (۸/۸۶درصد) تومور ویلمز، ۲ مورد (۸/۳درصد) نفروبلاستوم کیستیک با تمایز نسبی، ۲ مورد (۸/۳درصد) نفروم مزوبلاستیک، ۱مورد (۹/۱درصد) تومور رابدوئید کلیه، ۱مورد (۹/۱درصد) آدنوم متانفریک با کارسینوم توبولوپاپیلری گرید پائین و ۱مورد سارکوم با سلول روشن کلیه (۹/۱درصد) داشتند. در هنگام مراجعه ۱۱ مورد (۸/۲۰درصد) در مرحله یک، ۱۶ مورد (۲/۳۰درصد) در مرحله دو، ۱۳ مورد (۵/۲۴درصد) در مرحله سه، ۸ مورد (۱/۱۵درصد) در مرحله چهار و ۵ مورد (۴/۹درصد) در مرحله پنج بودند. نتیجه گیری : اگرچه تومور ویلمز شایع ترین تومور کلیه در دوران کودکی است، اما موارد اخیر توصیف شده ای نظیر تومورهای متانفریک و کارسینوم های کلیه کودکان نیز می بایست در بررسی هیستوپاتولوژیک مدنظر قرار گیرند. نقش روش های مولکولی و سیتوژنتیک برای تقسیم بندی و درمان تومورهای کلیه کودکان رو به افزایش می باشد.

کلیدواژه ها

Pediatric renal tumors, Kidney, Childhood cancer, تومورهای کلیه کودکان, کلیه, تومورهای کودکان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.