مقایسه شدت درد و میزان خونریزی در تزریقات داخل عضلانی در دو محل دورسوگلوته آل و ونتروگلوته آل

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی گرگان، دوره: 9، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_GOUMS-9-3_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 128
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا محرری

حسین نصیری

مهرداد جهانشاهی

حسین رحمانی

علی اکبر عبداللهی

محمدرضا ربیعی

چکیده

زمینه و هدف : نواحی ونتروگلوته آل و دورسوگلوته آل دو ناحیه مجاز در ناحیه گلوته آل برای تزریقات داخل عضلانی می باشد. این مطالعه به منظور بررسی و مقایسه شدت درد و میزان خونریزی حاصل از این تزریقات در دو ناحیه ونتروگلوته آل و دورسوگلوته آل انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه کارآزمایی بالینی، ۶۷ بیمار بستری در بخش جراحی مردان در بیمارستان پنجم آذر گرگان که دارای دو نوبت تزریق داخل عضلانی از یک دارو به فاصله ۲۴ساعت بودند، انتخاب شدند. برای هر بیمار، یک تزریق در ناحیه دورسوگلوته آل و تزریق دیگر در ناحیه ونتروگلوته آل انجام گردید. اطلاعات حاصل از هر تزریق ثبت و با استفاده از نرم افزار آماری SPSS-۱۱.۵ و آزمون های آماری کولموگرف- اسمیرنف و رتبه ای ویلکاکسون با سطح معنی دار ۰۵/۰ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها : در ناحیه دورسوگلوته آل ۵/۸۳ درصد از بیماران درد خفیف و یا متوسط داشتند. در حالی که ۸۸ درصد از بیماران در ناحیه ونتروگلوته آل درد متوسط داشتند و ۹ درصد از آنها هیچ دردی نداشتند. متوسط شدت درد در ناحیه دورسوگلوته آل ۶۸۲/۱±۷۹/۵۰ و در ناحیه ونتروگلوته آل ۸۷۸/۱±۷۹/۴۰ تعیین شد. متوسط میزان خونریزی در دورسوگلوته آل ۱۰۲/۰±۷۳/۰ میلی متر و در ناحیه ونتروگلوته آل ۰۴۷/۰±۱۹/۰ میلی متر تعیین گردید. بین شدت درد و میزان خونریزی در دو ناحیه اختلاف معنی داری به دست آمد (۰۵/۰P< ). نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که تزریقات داخل عضلانی در ناحیه ونتروگلوته آل نسبت به ناحیه دورسوگلوته آل، شدت درد و خونریزی کمتری را در پی دارد.

کلیدواژه ها

Intramuscular‚ Injection‚ Dorsogluteal‚ Ventrogluteal, Pain intensity, Bleeding, تزریق داخل عضلانی, دورسوگلوته آل, ونتروگلوته آل, شدت درد, خونریزی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.