ارتباط پلی مرفیسم های موجود در ناحیه ۸۷۴+ ژن IFN-Gama با عفونت نهفته هپاتیت B

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی گرگان، دوره: 12، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_GOUMS-12-1_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 71
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد کاظمی عرب آبادی

علی اکبر پور فتح اله

عبداله جعفرزاده

غلامحسین حسن شاهی

سعید دانشمندی

محمد رضا افروز

محمود حدادیان

فهیمه محمدی زاده

چکیده

زمینه و هدف : عفونت نهفته هپاتیت B شکل بالینی از بیماری هپاتیت B می باشد که در آن فرد علی رغم این که از نظر HBsAg منفی است؛ اما دارای HBV-DNA در خون محیطی می باشد. هنوز علت عدم توانایی پاکسازی کامل ویروس از بدن مشخص نشده است. به نظر می رسد که تفاوت های ژنتیکی و ایمونولوژیکی در این امر سهم عمده ای را دارا می باشند. از جمله مواردی که پاسخ ایمنی علیه ویروس ها را دستخوش تغییر می کند؛ سیستم سیتوکینی است. این مطالعه به منظور تعیین ارتباط پلی مرفیسم های موجود در ناحیه ۸۷۴+ ژن IFN-Gama با عفونت نهفته هپاتیت B انجام شد. روش بررسی : در این مطالعه توصیفی ابتدا ۳۷۰۰ عدد پلاسمای تازه منجمد شده (FFP) که از نظر HBsAg منفی بودند؛ جمع آوری و از نظر anti-HBc بررسی شدند. سپس نمونه های HBsAg منفی و anti-HBc مثبت از نظر وجود HBV-DNA با روش PCR بررسی شدند. نمونه های HBV-DNA مثبت به عنوان موارد عفونت نهفته هپاتیت B از نظر پلی مرفیسم های موجود در ناحیه ۸۷۴+ ژن IFN-Gama با روش ARMS-PCR مورد بررسی قرار گرفتند. یافته ها : نتایج این تحقیق روی نمونه های HBsAg منفی نشان داد که ۳۵۲ نمونه (۹.۵۱%) از این نمونه ها از نظر anti-HBc مثبت بود. با انجام PCR روی نمونه های HBsAg منفی و anti-HBc مثبت؛ مشخص گردید که ۵۷ نمونه (%۱۶.۱ از افراد anti-HBc مثبت و HBsAg منفی) HBV-DNA مثبت هستند. دو گروه مورد و شاهد از نظر وجود تمامی ژنوتیپ های موجود در ناحیه ۸۷۴+ ژن IFN-Gama تفاوتی نداشتند. نتیجه گیری : این مطالعه نشان داد که هیچ گونه ارتباطی بین پلی مرفیسم های موجود در ناحیه ۸۷۴+ ژن IFN-Gama و بیماری عفونت نهفته هپاتیت B وجود ندارد.

کلیدواژه ها

Occult hepatitis B infection, IFN-Gama, Polymorphism, HBsAg, HBV-DNA, عفونت نهفته هپاتیت B, IFN-Gama, پلی مرفیسم, HbsAg, HBV-DNA

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.