مطالعه هیستوشیمیایی موکوپلی ساکاریدهای سلولی و ارتباط آن با تمایز تومور در کارسینوم مری و معده

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی گرگان، دوره: 12، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_GOUMS-12-2_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 84
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا خویی

جینا خیاط زاده

علیرضا فاضل

سپیده سالاری بیناباج

مینو گوهری

چکیده

زمینه و هدف : ترکیبات قندی سطح سلول و ماتریکس سلول، دارای نقش با اهمیتی در تنظیم میان کنش های سلول - سلول و سلول - ماتریکس هستند. تغییر قندهای سلولی، یکی از مهم ترین وقایع مولکولی است که در طی فرآیند بدخیمی بافت ها ایجاد می شود. این مطالعه به منظور بررسی هیستوشیمیایی موکوپلی ساکاریدهای سلولی و ارتباط آن با تمایز تومور در کارسینومای مری و معده انجام شد. روش بررسی : در این مطالعه آزمایشگاهی نمونه های بافتی ۸۰ بیمار شامل ۴۰ بیمار با اسکوآموس سل کارسینومای مری (SCC) و ۴۰بیمار با آدنوکارسینومای معده با تمایزهای مختلف تومور، از بخش آسیب شناسی بیمارستان امام رضا (ع) مشهد طی سال ۱۳۸۸ انتخاب گردید. نمونه ها با روش آلسین بلو PH ۱ و ۲.۵ برای شناسایی ترکیبات موکوسی سولفاته و کربوکسیله همراه با شاهد مثبت و منفی رنگ آمیزی و بررسی میکروسکوپی شدند. یافته ها : سلول های پوشش طبیعی و کارسینوم مری در تمایزهای مختلف در PH ۱ و ۲.۵ رنگ پذیری منفی داشتند؛ اما سلول های استرومای طبیعی و توموری واکنش مثبت داشتند. سلول های غددی طبیعی و سرطانی معده در PH ۱ منفی؛ ولی سلول های غددی طبیعی در PH۲.۵ مثبت شدند؛ اما سلول های سرطانی در تمایزهای مختلف پاسخ ضعیفی نشان دادند. سلول های استرومای طبیعی و توموری معده در در PH ۱ و ۲.۵ مثبت بودند. نتیجه گیری : این مطالعه نشان داد که احتمالا در فرایند سرطانی شدن، تغییر در عملکرد سلول های پوششی مری از نظر ایجاد ترکیبات موکوسی سولفاته و کربوکسیله پدید نمی آید؛ ولی در سلول های غددی معده تغییراتی به صورت کاهش ترشح ترکیبات موکوسی کربوکسیله ایجاد می گردد.

کلیدواژه ها

Esophageal Squamous Cell Carcinoma, Stomach Adenocarcinoma, Tissue differentiation, Glycoconjugates, Alcian Blue, اسکوآموس سل کارسینومای مری, آدنوکارسینومای معده, موکوپلی ساکاریدها, تمایز سلولی, آلسین بلو

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.