مقایسه میزان بقای کوتاه مدت بیماران پس از احیای قلبی ریوی در بخش اورژانس بیمارستان های آیت اله طالقانی و شهید مدرس تهران طی سال ۱۳۸۴

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی گرگان، دوره: 12، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_GOUMS-12-2_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 57
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی دباغ

محمد فتحی

فرشاد کسرایی

سید سجاد رضوی

چکیده

زمینه و هدف : ایست قلبی-ریوی مسوول نیمی از موارد مرگ و میر بیماران است. در بسیاری از موارد با احیای قلبی-ریوی موثر و فوری می توان بیمار را از مرگ نجات داد. در سال های اخیر پیشرفت های بسیاری در زمینه احیای قلبی-ریوی صورت گرفته است؛ ولی متاسفانه آمار دقیقی از میزان موفقیت احیای قلبی-ریوی در ایران وجود ندارد. این مطالعه به منظور مقایسه میزان بقای کوتاه مدت بیماران پس از احیای قلبی ریوی در بخش اورژانس بیمارستان های آیت اله طالقانی و شهید مدرس تهران انجام شد. روش بررسی : این مطالعه توصیفی تحلیلی گذشته نگر روی ۱۷۸ بیماری که در بخش اورژانس دو بیمارستان دانشگاهی آیت اله طالقانی (۵۴ نفر) و شهیدمدرس (۱۲۴ نفر) احیای قلبی-ریوی شده بودند؛ در سال ۱۳۸۴ انجام شد. مدت زمان تاخیر تیم احیاء، مدت زمان احیای قلبی-ریوی و نتیجه احیای قلبی-ریوی با استفاده از آزمون های تی و کای اسکوئر تجریه و تحلیل شدند. یافته ها : پس از گذشت ۲۴ ساعت از ایست قلبی، احیای قلبی-ریوی در ۵۴ فرد مورد مطالعه در بیمارستان طالقانی تنها در ۷مورد (۱۳%) موفقیت آمیز بود. از ۱۲۴ مورد احیای قلبی-ریوی در بیمارستان شهید مدرس ، ۳۳ مورد (۲۶.۶%) با بقای بیماران همراه بود (P< ۰.۰۵). مدت زمان تاخیر در شروع عملیات احیاء در بیمارستان آیت اله طالقانی ۲.۹±۰.۹ دقیقه و در بیمارستان شهیدمدرس ۲.۷±۱.۱ دقیقه بود. میانگین مدت زمان احیاء گروه اول ۴۴.۲±۱۱.۲ دقیقه و گروه دوم ۴۴±۷.۵ دقیقه بود. نتیجه گیری : نتایج این مطالعه نشان داد که میزان بقای ۲۴ ساعته بیماران به دنبال احیای قلبی-ریوی در مقایسه با سایر نقاط کشور مشابه بوده؛ اما از میزان جهانی کمتر می باشد.

کلیدواژه ها

Cardiopulmonary resuscitation, Short term survival, Emergency department, احیای قلبی ریوی, بقای کوتاه مدت, بخش اورژانس

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.