آگاهی و نگرش نسبت به بیماری ایدز در گروه های دارای رفتارهای پرخطر تزریقی و جنسی و رابطه آن با مشخصه های اقتصادی-اجتماعی در شهرهای گرگان و گنبدکاووس (۱۳۸۶)
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی گرگان، دوره: 12، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_GOUMS-12-2_011
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 184
نویسندگان
چکیده
زمینه و هدف : ایدز توصیفی از اختلالات ناشی از نقص در کارکرد سیستم ایمنی بدن انسان است که بر اثر عفونت با ویروس نقص ایمنی انسانی (HIV) به وجود می آید. از آنجایی که پرخطرترین گروه مبتلایان به ایدز را معتادان تزریقی و افراد دارای تماس جنسی غیرایمن به خود اختصاص می دهد؛ این مطالعه به منظور تعیین سطح آگاهی و نگرش نسبت به بیماری ایدز در گروه های دارای رفتارهای پرخطر تزریقی و جنسی و رابطه آن با مشخصه های اقتصادی-اجتماعی در شهرهای گرگان و گنبدکاووس در استان گلستان انجام شد. روش بررسی : این مطالعه توصیفی مقطعی روی ۱۳۴ فرد با رفتار پرخطر تزریقی و جنسی در شهرهای گرگان و گنبدکاووس طی سال ۱۳۸۶ انجام شد. آزمودنی ها به وسیله نمونه گیری تصادفی سیستماتیک انتخاب شدند. روش جمع آوری اطلاعات مصاحبه با پرسشنامه استاندارد بود. داده های به دست آمده با استفاده از نرم افزار آماری SPSS-۱۶ و آزمون های آماری آنالیز واریانس یک طرفه، تی، کروسکال والیس و من ویتنی تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها : این مطالعه نشان داد که در جمعیت مورد مطالعه ۶۷% دارای تحصیلات ۱۲-۶سال، ۴۴.۸% متاهل و ۵۳% بیکار و بدون درآمد بودند. ۳۶.۶% افراد مورد مطالعه در مورد ایدز آگاهی متوسطی داشتند و ۴۹.۳% از افراد نسبت به ایدز نگرش منفی داشتند. سطح آگاهی با سن و سطح تحصیلات رابطه آماری معنی داری داشت (P< ۰.۰۵). به طوری که افرادی دارای سن بالاتر آگاهی بالاتری داشتند. سطح آگاهی گروه سنی ۳۴-۲۵ سال بالاتر از بقیه بود. همچنین افراد با سواد بالاتر، آگاهی بیشتری نسبت به بی سوادان وکم سوادان داشتند. سطح آگاهی با نگرش رابطه معنی داری داشت (P< ۰.۰۵)؛ افراد با آگاهی بالاتر نگرش مطلوب تری داشتند. نتیجه گیری : این مطالعه نشان داد که ۶۵% افراد با رفتارهای پرخطر آگاهی مطلوب در زمینه راه های انتقال ایدز دارند؛ اما نیمی از افراد در زمینه ایدز نگرش ضعیفی دارند.کلیدواژه ها
Knowledge, Attitude, Intravenous Drug Users (IDUs), Unsafe sex, HIV, AIDS, Iran, آگاهی, نگرش, معتاد تزریقی, تماس جنسی غیرایمن, ایدز, گلستاناطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.