ارزیابی رضایت مندی مراجعین بخش اورژانس بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی گلستان در سال ۱۳۸۵

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی گرگان، دوره: 12، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_GOUMS-12-3_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 74
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بی بی هاجر زحمتکش

General Physician, Gorgan University of Medical Sciences, Gorgan, Iran

نغیمه حاجی مرادلو

General Physician, Gorgan University of Medical Sciences, Gorgan, Iran

شیما کاظمی ملک محمودی

Nurse, Deprtment of Research, Gorgan University of Medical Sciences, Gorgan, Iran

حمیرا خدام

Academic Instruter, Faculty of Nursing and Midwifery, Gorgan University of Medical Sciences, Gorgan, Iran

چکیده

زمینه و هدف : ماهیت کار در بخش اورژانس به نحوی است که برای حفظ حیات بیماران باید مراقبت هایی با کیفیت بالا و در کوتاه ترین زمان ممکن ارائه گردد. پایش مکرر کیفیت ارائه خدمات و رضایت مراجعین بخش اورژانس به عنوان یکی از شاخص های مهم ضروری است. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان رضایت بیماران مراجعه کننده به بخش اورژانس بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی گلستان از خدمات ارائه شده در سال ۱۳۸۵ انجام گردید. روش بررسی : این مطالعه توصیفی مقطعی روی ۲۴۰۰ مراجعه کننده بخش اورژانس ۱۳ بیمارستان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی گلستان در شیفت های مختلف ارائه خدمت که به صورت تصادفی با در نظر گرفتن سهم هر بیمارستان به نسبت ارجاعات تخصصی و غیرتخصصی از بین کل مراجعین انتخاب شده بودند؛ طی سال ۱۳۸۵ صورت گرفت. داده ها با استفاده از پرسشنامه تهیه شده توسط تیم تحقیق مشتمل بر دو بخش اطلاعات دموگرافیک و سوالات مربوط به رضایت از خدمات ارائه شده به تفکیک سرپایی و فوریتی جمع آوری شد. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS-۱۵ و آزمون کای اسکوئر تجزیه و تحلیل شد. یافته ها : در بخش فوریت بیشترین درصد رضایت به ترتیب مربوط به توجه و برخورد پزشکان (۸۶%)، توجه و طرز برخورد کارکنان پرستاری (۸۵%)، میزان پاسخگویی کارکنان پرستاری به سوالات (۸۴.۱%)، وضعیت دمای بخش (۸۳.۹%) و تمیزی سطوح و کف بخش ها (۸۱.۹%) و کمترین درصد رضایت مربوط به طرز برخورد نگهبان با بیمار و همراهان (۳۳.۸%) و تمیزی سرویس های بهداشتی و وجود صابون (۴۵.۷%) بود. بیشترین میزان رضایت بیماران بستری در بخش اورژانس به ترتیب مربوط به دسترسی به تلفن در صورت نیاز (۴۹.۷%) ، طعم و مزه غذای ارائه شده (۴۷.۴%) ، مقدار و دمای غذا (۴۴.۱%) و کمترین درصد رضایت مربوط به رعایت شان و احترام بیمار (۸.۲%) بود. نتیجه گیری : این مطالعه نشان دهنده لزوم توجه بیشتر به آموزش کارکنان در رده های مختلف درخصوص نحوه برخورد با بیمار و همراهان وی و احترام به شان انسانی ایشان را آشکار می سازد. همچنین توجه به وضعیت سرویس های بهداشتی ضروری است.

کلیدواژه ها

Satisfaction, Emergency department, Health care system, Iran, رضایت مندی بیماران, اورژانس, فوریت, گلستان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.