اختلالات چشمی در بیماران مبتلا به فلوتر در گرگان (۱۳۸۸)

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی گرگان، دوره: 13، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_GOUMS-13-4_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 256
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدمهدی مطهری

Assistant Professor, Department of Surgery, Golestan University of Medical Sciences, Gorgan, Iran

نیلوفر عبدالهیان

General Phisician

سیما بشارت

General Phisician, Researcher, Golestan Research Center of Gastroentrology and Hepatology, Golestan University of Medical Sciences, Gorgan, Iran

چکیده

زمینه و هدف : مگس پران (Floater) نقاط کوچک تیره و مبهمی هستند که در میدان بینایی برخی افراد ظاهر می شود. علل ایجادکننده آن در برخی موارد می تواند تهدیدکننده بینایی باشد. این مطالعه به منظور تعیین اختلالات چشمی در بیماران مبتلا به فلوتر در کلینیک چشم پزشکی مرکز آموزشی درمانی پنجم آذر گرگان انجام شد. روش بررسی : این مطالعه توصیفی مقطعی روی ۱۶۴ بیمار (۱۰۵ زن و ۵۹ مرد) مراجعه کننده به کلینیک چشم پزشکی مرکز آموزشی درمانی پنجم آذر گرگان با شکایت مگس پران (فلوتر) یا جرقه های نورانی در شش ماهه دوم سال ۱۳۸۸ انجام شد. افراد به روش سرشماری وارد مطالعه شدند. معاینه چشم برای بیماران انجام شد و در پرسشنامه به همراه مشخصات دموگرافیک ثبت گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS-۱۶ و شاخص های مرکزی و پراکندگی توصیف شدند. یافته ها : افراد بالاتر از ۶۰ سال شایع ترین گروه سنی مبتلا (۳۷.۲ درصد) بودند. ۳۴ نفر (۲۰.۷ درصد) سابقه مصرف سیگار داشتند. ۶۰نفر (۵۷.۲ درصد) از زنان در وضعیت منوپوز بودند. نزدیک بینی (۳۲.۹ درصد) و کاتاراکت (۳۲.۹ درصد) بیشترین بیماری های چشمی همراه بودند. در معاینه، جداشدگی خلفی زجاجیه (PVD) در ۸۴.۱ درصد و خونریزی شبکیه در ۶.۱ درصد از بیماران مشاهده گردید. ۹.۸ درصد بیماران مبتلا به فلوتر، جداشدگی خلفی زجاجیه و خونریزی شبکیه نداشتند. همچنین در هیچ کدام از بیماران پارگی شبکیه مشاهده نشد. نتیجه گیری : نتایج این مطالعه نشان دهنده وقوع درصد بالایی از جداشدگی خلفی زجاجیه بود. افزایش سن، جنس مونث، کاتاراکت و میوپی از عوامل مرتبط با جداشدگی خلفی زجاجیه بود.

کلیدواژه ها

Floater, Photopsia, Posterior vitreous detachment, مگس پران, جرقه های نورانی, جداشدگی خلفی زجاجیه, خونریزی شبکیه, جنس

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.