ارتباط سرطان دهانه رحم با مصرف قرص های پیشگیری از بارداری

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی گرگان، دوره: 14، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_GOUMS-14-3_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 105
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

افسانه ویسی

MSc in Midwifery, Islamic Azad University Mahabad Branch, Mahabad, Iran

شیرین لطفی نژاد

Associate Professor, Department of Pathology, Faculty of Medicin, Urmia University of Medical Sciences, Urmia, Iran

فایق ژیان

Pathologist, Mahabad, Iran

چکیده

زمینه و هدف : سرطان دهانه رحم اولین تا دومین سرطان شایع دستگاه تناسلی زنان در کشورهای در حال توسعه می باشد. این مطالعه به منظور تعیین ارتباط سرطان دهانه رحم با مصرف قرص های پیشگیری از بارداری انجام شد. روش بررسی : این مطالعه مورد - شاهدی روی ۱۲۸ بیمار مبتلا به سرطان دهانه رحم مراجعه کننده به مرکز رادیوتراپی جرجانی و انستیتو کانسر و ۱۲۸ زن سالم مراجعه کننده به درمانگاه های زنان بیمارستان های امام خمینی (ره) و امام حسین (ع) تهران در سال ۱۳۸۷ انجام شد. اطلاعات به روش مصاحبه و مراجعه به پرونده های پزشکی بیماران تکمیل شد. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS-۱۱، student’s t-test ، Chi-Square ، Fisher’s exat test و Pearson's correlation تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها : ۸۱ نفر (۶۳.۳%) از گروه مورد و ۴۶ نفر (۳۵.۹%) از گروه شاهد قرص پیشگیری از بارداری مصرف نموده بودند. بین سرطان دهانه رحم و سابقه مصرف قرص های پیشگیری از بارداری و نیز طول مدت مصرف قرص ارتباط آماری معنی داری وجود داشت (P< ۰.۰۵). نسبت شانس ابتلا به سرطان دهانه رحم با مصرف قرص های پیشگیری از بارداری ۳.۰۷۲ (CI۹۵% ۱.۰۵-۲.۹۱) برآورد شد و با افزایش طول مدت به بیش از ۸ سال، به ۵.۲ برابر افزایش یافت. بین سرطان دهانه رحم با سن شروع مصرف، الگوی مصرف و فاصله از آخرین مصرف قرص های پیشگیری از بارداری ارتباط آماری معنی داری یافت نشد. نتیجه گیری : این مطالعه نشان داد که مصرف قرص های پیشگیری از بارداری باعث افزایش ۳ برابری ابتلا به سرطان دهانه رحم می شود.

کلیدواژه ها

Cancer, Utrine cervical, Oral contraceptives, سرطان, دهانه رحم, قرص های پیشگیری از بارداری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.