پیش بینی غلظت ذرات معلقPM 10در هوای تهران توسط مدلهای شبکه عصبی و مقایسه آن با مدل های رگراسیون چند متغیره
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: چهاردهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران
- کد COI اختصاصی: NICEC14_797
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 912
نویسندگان
استاد، دانشکده مهندسی شیمی و نفت، دانشگاه صنعتی شریف
مربی، دانشکده مهندسی شیمی و نفت، دانشگاه صنعتی شریف
دانش آموخته کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی شیمی و نفت، دانشگاه صنعتی
چکیده
ذرات معلق تأثیرات مخربی روی سلامتی انسان دارند. تهران تحت تأثیر دلایل زیادی که یکی از آنها موقعیت جغرافیایی اش می باشد از نظر آلودگی هوا شرایط بسیار بدی دارد و ، به همین دلیل توسعه روشهای پیشبینی و سیستمهای هشدار در مورد کیفیت هوا از جملهنیازهای روزافزون شهروندان تهرانی میباشد. هدف از این تحقیق توانایی پیش بینی غلظت ذرات معلق با اندازه ی زیر 10 میکرون PM10) برای تهران است،که به این منظور اطلاعات مربوط به سه پایگاه نمونهبرداری متفاوت که عبارتند از ایستگاههای بازار، فاطمی واقدسیه درنظر گرفته شدهاند. شبکه عصبی بهکار گرفته شده در این تحقیق پرسپترون چندلایهMLP است. سپس جوابهای حاصل از این مدل با مقادیر حاصله از مدل رگرسیون چند متغیره مقایسه میشود و مشاهده شده که ضریب همبستگی در مدل شبکه عصبی به میزان0/761میرسد و برتری قطعی روش پرسپترون چندلایه را به مدلهای رگرسیون چندمتغیره مشخص میشود. نتایج مدل برای دورههای زمانی کوتاهتر یعنی یکساله بهتر از دوساله و سه ساله است و این امر به نوسانهای زیاد دادهها در دوره های طولانی که بر عملکرد شبکه تأثیر سوء میگذارد، برمیگردد. کیفیت دادههای ورودی در جوابهای شبکه نقش مؤثری دارند و نیز اثر دادههایی که ثبت نشدهاند بر جوابهای شبکه منفی میباشد.کلیدواژه ها
آلودگی هوا، غلظت ذراتPM`0مدلهای شبکه عصبی پرسپترون چند لایه، رگراسیون چند متغیرهمقالات مرتبط جدید
- سنتز نانو ماده اکسیدگرافن و بررسی تاثیر آن بر روی مقاومت شیمیایی رنگ آلکیدی
- پیش بینی نرخ های تولید چندفازی (نفت، گاز و آب) با استفاده از روش های یادگیری ماشین: مرور بر روش ها و کاربردها
- روشهای کنترل داده محور در مهندسی شیمی
- بررسی جداسازی گاز پروپیلن از پروپان در غشای ۶FDA-durene با استفاده از روش شبیه سازی مولکولی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.