مقایسه اثر عصاره آویشن و مورت با نیستاتین بر مهار رشد کاندیدا آلبیکنس

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی گرگان، دوره: 15، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_GOUMS-15-4_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 136
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدعلی ضیاء

Assistant Professor, Department of Basic Science, Khorasgan Branch, Islamic Azad University, Isfahan, Iran

منصور بیات

Assistant Professor, Department of Veterinary, Tehran Science and Research, Islamic Azad University, Tehran, Iran

حسین خلخالی

BSc of Laboratory Science, Khorasgan Branch, Islamic Azad University, Isfahan, Iran

سمیرا صفاری

MSc of Microbiology, Falavarjan Branch, Islamic Azad University, Isfahan, Iran.

چکیده

زمینه و هدف : کاندیدا آلبیکنس فراوان ترین عامل کاندیدیازیس دهانی است. این مطالعه به منظور مقایسه اثر عصاره آویشن و مورت با نیستاتین بر مهار رشد کاندیدا آلبیکنس در محیط آزمایشگاه انجام شد. روش بررسی : این مطالعه آزمایشگاهی روی ۳۲ سویه کاندیدا آلبیکنس جدا شده از بیماران مبتلا به کاندیدیازیس دهانی انجام گردید. از روش Agar microdilution برای بررسی اثر عصاره ها و نیستاتین استفاده شد. ابتدا سوسپانسیونی از سلول های مخمری کاندیدا آلبیکنس و نیز یک رقت سریال از عصاره ها و نیستاتین در محیط سابورودکستروزآگار تهیه و یک لوپ از سوسپانسیون کاندیدا روی محیط کشت جامد، کشت و در ۲۵ درجه سانتی گراد انکوبه گردید. نتایج حاصل از رشد قارچ در طی ۷ روز ثبت شد. یافته ها : حداقل غلظت ممانعت کننده از رشد عصاره آویشن، مورت، مخلوط دو عصاره و سوسپانسیون نیستاتین به ترتیب برابر با ۰.۳۹۰ ، ۱۲.۵ و ۰.۷۸۰ میکروگرم بر میلی لیتر و ۱۶۰ IU/ml بود. نتیجه گیری : عصاره آویشن در مقایسه با نیستاتین به عنوان یک داروی ضدقارچی در درمان کاندیدیازیس می تواند مورد استفاده قرار گیرد؛ اما عصاره مورت نمی تواند رشد کاندیدا آلبیکنس را مهار نماید.

کلیدواژه ها

Candida albicans, Nystatin, Thymus vulgaris, Myrtus communis L, کاندیدا آلبیکنس, نیستاتین, آویشن, مورت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.