تشخیص ژنوم روتاویروس با روش جدید رنگ آمیزی نیترات نقره

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی گرگان، دوره: 16، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_GOUMS-16-4_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 158
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام احمدی

M.Sc Student in Medical Virology, Department of Virology, Faculty of Medical Sciences, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran

حوریه سلیمان جاهی

Associate Professor, Department of Virology, Faculty of Medical Sciences, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran

علی تیموری

Assistant Professor, Department of Virology, Ahvaz Jundishapur University of Medical Science, Ahvaz, Iran

چکیده

زمینه و هدف : روتاویروس ها عضو خانواده رئوویرویده و دارای ژنوم RNA دو رشته ای بوده و مهم ترین عامل گاستروانتریت در نوزادان و کودکان زیر سه سال است. این مطالعه به منظور ارزیابی تشخیص ژنوم روتاویروس با دو روش رنگ آمیزی تغییر شکل یافته نیترات نقره با استفاده از الکتروفورز ژل پلی آکریل آمید در مقایسه با رنگ آمیزی مرسوم نیترات نقره انجام شد. روش بررسی : در این مطالعه توصیفی روتاویروس از ۶ نمونه استاندارد کشت سلولی MA-۱۰۴ آلوده با دو ویروس RV۴ انسانی و RF گاوی به صورت مجزا استخراج شد. RNA روتاویروس از نمونه ها استخراج و برای تشخیص حضور ژنوم روتاویروس، الکتروفورز در ژل پلی آکریل آمید ۱۰درصد انجام گردید. با استفاده از رنگ آمیزی نیترات نقره باندهای RNA شناسایی شدند. یافته ها : پس از کشت سلول و تکثیر ویروس، آثار تخریب سلولی به صورت کنده شدن سلول ها از بستر مشاهده شد که نشان دهنده تکثیر ویروس در سلول ها بود. حرکت الکتروفورتیک dsRNA روتاویروس سویه RF استاندارد براساس افزایش وزن مولکولی و حرکت در ژل پلی آکریل آمید از شماره ۱۱-۱ جداسازی شد و به صورت چهار قطعه سنگین، سه قطعه سه تایی، دو قطعه متوسط و دو قطعه کوچک با الگوی ژنومی گروه A روتاویروس تایید شد. رنگ آمیزی نقره و برآورد حساسیت روش با رقت های دوبرابری ژل مارکر مشاهده شد. کمترین رقت قابل اندازه گیری توسط این روش هفت پیکوگرم بود. همچنین با این روش در کمتر از ۱۰ دقیقه رنگ آمیزی به طور مطلوب صورت گرفت. نتیجه گیری : روش جدید رنگ آمیزی نقره قابلیت تشخیص الگوی ژنومی ویروس ها در مدت زمان کمتر و برای نمونه های در حد هفت پیکوگرم را داراست.

کلیدواژه ها

Rotavirus, Polyacrylamide gel electrophoresis, Silver staining, روتاویروس, الکتروفورز ژل پلی آکریل آمید, رنگ آمیزی نیترات نقره

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.