اثر ده هفته تمرین هوازی به همراه مکمل سازی با دانه کتان بر لیپیدها و CRP سرم زنان چاق

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی گرگان، دوره: 18، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_GOUMS-18-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 72
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نادر شوندی

Associate Professor, Department of Sport Sciences, Arak University, Arak, Iran

عباس صارمی

Assistant Professor, Department of Sport Sciences, Arak University, Arak, Iran

شهناز شهرجردی

Assistant Professor, Department of Sport Sciences, Arak University, Arak, Iran

لیلا پوریامنش

M.Sc in Sport Sciences, Department of Sport Sciences, Arak University, Arak, Iran

چکیده

زمینه و هدف : مکمل دانه کتان نقش مهمی در درمان و پیشگیری دیس لیپیدمی و التهاب دارد و ممکن است مزایای تمرین ورزشی را افزایش دهد. این مطالعه به منظور تعیین اثر تمرین هوازی به همراه مکمل دانه کتان بر لیپیدها و پروتئین واکنشگر C سرم زنان چاق انجام شد. روش بررسی : در این کارآزمایی بالینی ۴۵ زن چاق در دامنه سنی ۳۰ تا ۴۵ سال به صورت در دسترس و به طور تصادفی در سه گروه قرار گرفتند. برنامه تمرین هوازی ۵۰ تا ۶۰ دقیقه در روز، سه روز در هفته، با شدت ۵۰ تا ۸۵ درصد ضربان قلب بیشینه برای ۱۰هفته اجرا شد. گروه تمرین هوازی به علاوه مکمل و گروه مکمل به مدت ۱۰ هفته پودر دانه کتان را به مقدار ۶ تا ۹ گرم در روز مصرف نمودند. ترکیب بدنی و شاخص های متابولیکی قبل و بعد از دوره تمرینی ارزیابی شد. یافته ها : مصرف دانه کتان موجب کاهش آماری معنی داری در مقادیر تری گلیسیرید، HDL-c، TC-HDL، وزن بدن، نمایه توده بدن، دور کمر و توده چربی گردید (P< ۰.۰۵). از طرفی مصرف دانه کتان همراه با تمرین هوازی منجر به کاهش در شاخص های آدیپوسیتی وزن، نمایه توده بدن، دور کمر، توده چربی، تری گلیسیرید، HDL-c، LDL-c، LDL/HDL و TC-HDL شد (P< ۰.۰۵). نتیجه گیری : مصرف دانه کتان برای بهبود سلامت قلبی - متابولیکی زنان یک روش ایمن و موثر است و ترکیب کردن دانه کتان با تمرین هوازی می تواند برخی اثرات مفید آن را طی یک دوره  ۱۰ هفته ای افزایش دهد.

کلیدواژه ها

Aerobic training, Flax seed, C-reactive protein, Lipids profile, Body mass index, تمرین هوازی, دانه کتان, پروتئین واکنشگر C, تری گلیسیرید, HDL-c, LDL-c, نمایه توده بدن

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.